Naslovna Srem Ruma Predsednik Mančić: “Nista ne može omesti dinamiku radova u Glavnoj ulici”

Predsednik Mančić: “Nista ne može omesti dinamiku radova u Glavnoj ulici”

PODELI

Ne baš idealni vremenski uslovi nisu omeli dinamiku radova na rekonstrukciji Glavne ulice, izjavio je danas predsednik Opštine RumaSlađan Mančić i dodao da se lokalna samouprava odmah u startu opredelila za sporiju varijantu rekonstrukcije, koja podrazumeva ne zatvaranje ulice za saobraćaj.

“Prethodni mesec je dosta bio kišovit, međutim, to se nije mnogo odrazilo na dinamiku radova. Mi smo zadovoljni dosadašnjim učinkom, radimo u etapama, stranu po stranu ulice. Radovi idu dosta dobro, leva strana iz pravca “Zmaj Jovine” škole ka centru grada uskoro počinje da se popločava, podzemne instalacije su tu već urađene. Odlučili smo se za sporiju varijantu rekonstrukcije, zato je tokom trajanja radova Glavna ulica otvorena za saobraćaj i verujem da ćemo do 1. decembra uspešno završiti ceo posao”, poručio je Mančić.

I u drugom delu Glavne ulice, od Gradskog trga do stare zgrade Opštinske uprave kod malog parkića, trenutno se izvode radovi.

Predsednik Mančić napominje da JP “Vodovod” koristi priliku da i u tom delu Glavne ulice obnovi vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te da će se radovi na asfaltiranju kolovoza ostaviti za sam kraj.

“Radovi na kolovozu predstavljaju sam finiš posla, prethodno ćemo uraditi obe strane ulice, parkinge i zelene površine. Kada putari budu asfaltirali kolovoz samo ćemo tada zatvoriti ulicu za saobraćaj, ali do toga još ima vremena. Ono što je sigurno je da će Glavna ulica ovim radovima dobiti jedan lepši i bolji izgled”, zaključio je Mančić.

Vrednost radova iznosi preko 166 miliona dinara, od čega je AP Vojvodina obezbedila nešto preko 130 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here