Naslovna Srbija Predsednik: Napadi iz Hrvatske politički folklor

Predsednik: Napadi iz Hrvatske politički folklor

PODELI
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da napadi na premijerku Anu Brnabić iz Hrvatske mnogo više govore o onima koji je napadaju, nego o njoj.

Kada histerija nastane, tu nema ozbiljnih argumenata. Kada vređate Anu Brnabić onako jadno i na ličnoj osnovi, mnogo više govorite o sebi, nego o njoj, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o Milanovićevim uvredama na račun premijerke Srbije.

Predsednik ističe da smatra da je mnogo važno da se pokaže da ratni zločini ne mogu da ostanu nekažnjeni, a sve ostalo, sve te političke igre, vriska, dreka, histerija, nikome nisu naročito bitne.

To je politički folklor, nažalost, dodaje.

Na pitanje da prokomentariše fotografiju koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj maturanti u Slavonskom Brodu zajedno sa profesorkom u maskiranim pantalonama šalju ustaški pozdrav, predsednik Srbije kaže da nema nikakva saznanja o tome i da zato ne želi da komentariše.

Dodaje da ne zna da li se radi o pravoj fotografiji ili fotomontaži i izražava uverenje da će organi vlasti u Hrvatskoj znati da preduzmu šta je potrebno.

Fašizam je teška bolest protiv koje moramo da se borimo na svakom mestu i verujem da ćemo ukazivanjem na to kakva je to pošast bila, ali i neumanjujući mogućnost obnove takve bolesti u Evropi i svetu, sprečiti da se to dogodi, kazao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here