Naslovna Dogadjaj Predsednik Opštine Inđija obilazi sela

Predsednik Opštine Inđija obilazi sela

Foto: dnevnik

INĐIJA: Predstavnici lokalne samouprave predvođeni predsednikom opštine Vladimirom Gakom započeli su ove sedmice razgovore po seoskim mesnim zajednicama u nameri da sa članovima saveta rezimiraju ovogodišnji rad i utvrde prioritetne projekte za 2020. godinu.

Već je razgovarano u Ljukovu, Jarkovcima i Maradiku, a narednih dana sastanci će biti održani i u drugim mestima. U razgovorima se čulo da su žitelji pomenutih sela zadovoljni jer je završen jedan od najvećih infrastrukturnih

poduhvata lokalne samouprave -asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica.

Ostalo je, rečeno je, još nekoliko krakova ulica u ova tri sela da se urade, a izostali su propustom projektanata. Te ulice će biti asfaltirane, spomenuto je, kada se napravi evidencija da li takvih primera ima i u drugim mestima.

U Ljukovu, kao prioritetne investicije za narednu godinu, navedene su gradnja kapele na groblju, gradnja fiskulturne sale u okviru škole, proširenje Doma kulture i uvođenje grejanja, i nastavak izgradnje pešačke staze u Ulici Nikole Tesle.

U Jarkovcima je postignut podvig -jedno od najmanjih mesta dobilo je najviše asfaltiranih ulica u odnosu na broj stanovnika. Jarkovčane godinama muči problem školskog objekta, tako da je dogovorena izgradnja novih prostorija za potrebe škole i predškolske ustanove.

Savet mesne zajednice Maradik istakao je potrebu izgradnje kapele na pravoslavnom groblju, jer je to jedini prostor koji ima završen plan detaljene regulacije. Takođe, navedeno je da će biti adaptirana stara škola za potrebe vrtića, a razgovarano je i o načinima sprečavanja daljeg stvaranja divlje deponije. U ovom selu za nekoliko nedelja trebalo bi da počnu radovi na asfaltiranju Ulice Moše Pijade.

IZVORdnevnik
Prethodna vestSUPER LIGA SE ZAHUKTAVA: Zvezda čeka Spartak, popravni za Partizan na Banjici
Sledeća vestLjubomir Živkov: Ratna dobit

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here