Naslovna Srem Pećinci Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

PODELI

Predsednik Slađan Mančić istakao je na današnjoj XIX sednici opštine Ruma da je napravljen rezultat kakav Ruma u prošlosti nije zabeležila, te da je ova lokalna samouprava pokazala da zna da domaćinski vodi Opštinu, koja je lider u Sremu i konstatovao da ima većih gradova od Rume, ali i da je u ovom momentu, Ruma za korak ispred svih.

Natalitet puni vrtiće u Rumi

“1. decembra 2014. godine budžet Opštine Ruma je bio 970 miliona dinara uz 500 miliona duga i 200 miliona kreditnog zaduženja. Za samo četiri godine došli smo u situaciju da nikome ništa ne dugujemo i da nam je prihodna strana 1.5 milijardi dinara. Uz to je važno naglasiti i da smo uposlili preko 5.000 ljudi i da je preko 200 miliona evra investicija ušlo na teritoriju naše opštine” izjavio je Mančić i dodao da je oko 500 miliona dinara u Rumu došlo sa viših nivoa vlasti.

“To pokazuje naše odgovorno ponašanje prema našem gradu i opštini jer smo se borili da “dovučemo” novac sa viših nivoa vlasti. Sve ukazuje da ćemo 2018. godinu završiti sa budžetom od preko 2 milijarde dinara, što ide u prilog tezi da je budžet za ovu godinu realno projektovan”, smatra Mančić.

Sremski biser bogat istorijskim nasleđem

Stabilan budžet omogućava ulaganja u infrastrukturu, poboljšanje standarda života u rumskoj opštini, kao i ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica.

“Rekonstruišemo Glavnu ulicu, gradimo prečistač, finansiramo projekat “Horis” koji podrazumeva izgradnju kompleksa za konjički sport. U pitanju je projekat Evropske unije za koji ćemo sredstva u celosti tek dobiti, a do tada ga bez problema finansiramo iz sopstvenih sredstava. Dakle, u situaciji smo da finansiramo evropski projekat od preko 40 miliona dinara. Ravnomerno se ulaže u seoske i gradske mesne zajednice. Jedina smo opština u Srbiji koja u ovom momentu finansira boravak dece u predškolskoj ustanovi u celosti. Idemo i korak dalje, trudimo se da otvaramo nove objekte i po selima, da zbrinemo što više dece, u prethodna dva meseca upisali smo još 200 dece u vrtiće”, rekao je Mančić, osvrnuvši se i na treći rebalans, jer je jedan od glavnih razloga za njegovo donošenje upravo ulaganje u predškolsko obrazovanje i vaspitanje.

Počelo asfaltiranje Glavne ulice u Rumi

“Dobili smo saglasnost za zapošljavanje novih deset radnika u objektu “Poletarca” u Platičevu. U ovoj godini smo u toj ustanovi, zbog otvaranja novih vrtića, zaposlili oko 30 mladih ljudi. Većini je to prvo zaposlenje.. Dobili smo saglasnost za povećanje mase za plate u “Poletarcu” i to je najveći izdatak u budžetu. Sa 11 ili 12 miliona na mesečnom nivou izdvajanja su podignuta na 15 miliona dinara, no, to je stvar na koju smo ponosni. Možemo kao grad da priuštimo svima besplatan vrtić, a uveliko smo i u poslu anuliranja liste čekanja. Radi se projektovanje druge faze vrtića “Kockica” u Rumi(raspisana javna nabavka), a po prvi put deca u seoskim sredinama imaju priliku da borave u objektima “Poletarca”. Ponosimo se time što smo za godinu dana sa 200 miliona ulaganja prešli na 300 miliona dinara ulaganja u našu predškolsku ustanovu “Poletarac”. To pokazuje koliko smo odgovorni i koliko vodimo računa o deci”, naglasio je Mančić.

Ruma plaća obnovu fasada

Odbornici su poverili novi v.d. mandat direktorici Turističke organizacije Opštine Ruma, Mirjani Vujasinović i direktorici Zavičajnog muzeja Ruma, Branislavi Konjević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here