Naslovna Srem Šid Predsednik opštine Šid potpisao ugovor o izgradnji novog objekta predškolske ustanove u...

Predsednik opštine Šid potpisao ugovor o izgradnji novog objekta predškolske ustanove u Šidu

PODELI
Foto: Opština Šid

ŠID – Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, potpisali su juče u Beogradu Ugovor o izgradnji novog objekta predškolske ustanove u Šidu za čiju je izgradnju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opredelilo oko 131 milion dinara.

Objekat će se prostirati na površini većoj od 1100 metara kvadratnih sa kapacitetom od 140 mesta. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Svetskom bankom sprovodi projekat izgradnje novih vrtića u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje.“

Ovaj program, osim proširenja kapaciteta i adaptacije postojećih predškolskih ustanova, posebnu pažnju posvećuje unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje Novih osnova programa, te kroz obezbeđivanje uslova za permanentno usavršavanje stručnih kadrova.

Bitan aspekt programa je inkluzija dece od najranijeg uzrasta, kao i senzibilisanje i edukacija roditelja o ovom pitanju.

Jedan od strateških ciljeva našeg Ministarstva je povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Izgradnjom novih vrtića i povećanjem njihovih kapaciteta, kao i podizanjem kvaliteta vaspitanja i obrazovanja na svim nivoima ispunjavamo ciljeve naše obrazovne politike, izjavio je ovom prilikom ministar Branko Ružić.

-Danas sam ovde u službi roditelja i dece koja će put svog obrazovanja započeti baš u ovom objektu, istakao je predsednik opštine Šid. On je još naglasio da je potreba za većim kapacitetima u šidskoj predškolskoj ustanovi iz godine u godinu veća, te da će novi objekat u Šidu doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here