Naslovna Srem Ruma Predsednik Pokrajinske vlade obišao infrastrukturne radove u Rumi

Predsednik Pokrajinske vlade obišao infrastrukturne radove u Rumi

PODELI

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović zajedno sa predsednikom Opštine Ruma, Slađanom Mančićem, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljkom Kovačevićem i saradnicima obišli su velike infrastrukturne projekte na teritoriji rumske opštine, koji su realizovani zajedničkim sredstvima pokrajinske Vlade i Opštine Ruma.

Mirović je prvo obišao početak radova na rekonstrukciji Glavne ulice, a u pitanju je veliki projekat ukupne vrednosti 166 miliona dinara, od čega je učešće Opštine 35 miliona, a ostatak, nešto veći od 130 miliona dinara opština Ruma dobila je na konkursu koji je Vlada AP Vojvodine sprovela početkom ove godine. Radovi su počeli na uglu Glavne i ulice Zmaj Jova Jovanović i nastaviće se prema Gradskom trgu i dalje prema Malom parku, a prema najavama trajaće do kraja godine. Mirović je radove ocenio kao veoma dobre i tempirane u pravo vreme kada će se manje opterećivati život u centralnoj rumskoj ulici.

Poseta je nastavljena obilaskom jedne od najvećih radnih zona u zemlji, industrijske zone „Rumska petlja“ koja se prostire na 220 hektara zemljišta i na kojoj je nedavno završena izgradnja potpuno nove rasvete u dužini od oko 3 kilometra. Ova investicija u potpunosti je realizovana sredstima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od preko 45 miliona dinara.

Program je završen obilaskom rumskog sela Buđanovci, gde je takođe ovih dana završen najznačajniji infrastrukturni projekat potpune rekonstrukcije više saobraćajnica. Prvi put meštani ovog sela dobili su nov asfalt, a investicija je vredna preko 55 miliona dinara, 45 miliona obezbeđeno je iz pokrajinskog, a 10 miliona dinara iz opštinskog budžeta, moglo se čuti prilikom obilaska.

Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade, tom prilikom je naglasio da su pokrajinska Vlada i Opština Ruma uradili veliki zajednički posao na važnim infrastrukturnim projektima u protekle dve godine.

– Opština Ruma jedna je od najsposobnijih i najodgovornijih kada je reč o mogućnostima za pripremu projektne dokumentacije, što je za nas veoma važno. Videli ste da smo ove godine 5.januara raspisali konkurs za one koji su imali spremnu projektnu dokumentaciju. Potrebno je tri do četiri meseca, takve su procedure, da bi početkom juna krenule one investicije koje su praktično započete krajem prošle godine u delu projektovanja, odnosno početkom ove godine u delu procedure oko javnih konkursa. Mi smo jedina administracija koja je važan posao vezan za investicije počela 5.januara, bez spajanja praznika. Opština Ruma nas je u tome pratila i pokazala da je moguće na vreme pripremiti i relizovati investiciju. To je važno zbog toga jer imamo dobre ekonomske pokazatelje u Vojvodini. Jedan od pokazatelja vezan je za rast građevinarstva, za privredu vezanu za građevinarstvo i tome doprinose i ove investicije koje Uprava za kapitalna ulaganja sprovodi u 45 opština i gradova na teritoriji Vojvodine, rekao je prilikom obraćanja Igor Mirović.

Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma izrazio je zahvalnost na radnoj poseti predsednika Mirovića, a posebno zbog značajnih sredstava koji unapređuju kvalitet života svih građana ove sremske opštine.

– Mogu samo da zahvalim što je gospodin Mirović danas sa nama u radnoj poseti Rumi, s obzirom na to da smo samo u ovoj 2018.godini sa projektima sa kojima smo raspolagali na konkursima pokrajinske Vlade za infrastrukturu dobijemo preko 220 miliona dinara. To pokazuje da su pokrajinska Vlada i Uprava za kapitalna ulaganja prepoznali značaj ovih projekata. Vidite samo ove ljude u Buđanovcima koji nikad do sad nisu imali asfalt u svom selu, to je nešto što njima omogućava i omogućiće u perspektivi mnogo kvalitetniji i operativniji život, posebno što je ovo poljoprivredni kraj, jer ako nema puta nema ni života, rekao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here