Naslovna Srem Predsednik Radinović: „I u 2022. godini sve napore ulažemo za dalji razvoj...

Predsednik Radinović: „I u 2022. godini sve napore ulažemo za dalji razvoj opštine i sprovođenje ključnih, kapitalnih infrastruktutnih investicija“

PODELI
Foto: Opština Stara Pazova

STARA PAZOVA – Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, održao je u utorak, 28. decembra godišnju konferenciju za novinare, na kojoj je sumirao godinu za nama i upoznao javnost sa nekim od bitnijih planova i investicija za 2022. godinu. Na početku obraćanja, zahvalio se svim novinarima, na nepristrasnom i ažurnom obaveštavanju javnosti o svim aktivnostima opštinskog rukovodstva i projektima koji su realizovani.

Iako teška, godina za nama donela je par važnih privrednih prekretnica. Kao najvažniju, predsednik Radinović je istakao odluku da posluje na teritoriji naše opštine i sam dolazak svetskog giganta, nemačke kompanije MTU, koja već uveliko gradi objekat za proizvodnju delova za avionske motore. O značaju dolaska ovako jake i velike kompanije, svedoči i činjenica da je u julu mesecu, na ceremoniji postavljanja kamena temeljca, prisustvovao i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić sa članovima Vlade RS. Pojačanje staropazovačkoj privredi u 2021. godini, otvaranjem pogona, učinili su i holandsko – češka kompanija CTP kao i domaća kompanija Transfera. Predsednik Radinović je najavio i izgradnju fabrike za proizvodnju automatskih menjača u Novim Banovcima, nemačkog investitora, kompanije TDF.

-Uz podršku Vlade RS, 2021. godine završili smo kompletnu rekonstrukciju puta Stari Banovci – Stara Pazova, u dužini od oko 10km, rekonstruisali smo i put Stara Pazova – Golubinci – Putinci u dužini od 12 km, koji je više od pola veka čekao na detaljnu rekonstrukciju. Raspisali smo i javni poziv za javnog partnera za rekonstruisanje i izgradnju puta Stari Banovci – Krnješevci, čime bismo pokrili oko 70 odsto glavnih lokalnih putnih pravaca“, istakao je predsednik Radinović, odgovarajući na pitanje o ulaganju u putnu infrastrukturu. Putni pravac Stari Banovci – Krnješevci, koji će kompletno biti rekonstruisan u dužini od 30 km, opštinska je investicija vredna 950 miliona dinara. Potpisivanje ugovora sa izvođačem radova očekuje se u januaru 2022. godine. Kada se spominjalo ulaganje u putnu infrastrukturu, predsednik je najavio i skoru sanaciju puta ka Ljukovu, zajedno sa Opštinom Inđija. Pored ovih većih kapitalnih investicija, na teritoriji opštine u toku su radovi na rehabilitaciji saobraćajnica u ulicama Boška Buhe, Vojvođanska i Dr. Slobodana Stankovića u Novoj Pazovi.

-Počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Novoj Pazovi i u toku je zamena stare vodovodne mreže u Belegišu posle više od 50 godina. Nastavićemo sa radovima na zameni azbestnih cevi na celoj teritoriji opštine kao i na izgradnji kanalizacione mreže, što je kompleksan posao, a uskoro se očekuje i sanacija kolektora između Stare i Nove Pazove, koja mora da bude završena u naredne dve godine.

Od velikog značaja za sve građane opštine Stara Pazova, je izgradnja kanalizacije u četiri naselja, Starim i Novim Banovcima, Staroj i Novoj Pazovi. U Starim Banovcima radovi su započeti u avgustu mesecu, a završetak radova se očekuje u februaru 2022. godine. Urađeno je 2,5km kanalizacione mreže. Pomenuti deo mreže pripada kapitalnom projektu izgradnje kojim će se, zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade RS, a u saradnji sa institucijama iz nadležnih republičkih i pokrajinskih resora, obuhvatiti na stotine kilometara nove kanalizacione mreže. Izdvojeno je 66 miliona dinara za pomenute trase, sa pogonom za prečišćavanje otpadnih voda.

Opština Stara Pazova je godinama unazad lider u zapošljavanju. Statistika ukazuje da je 2012. godine na teritoriji opštine bilo zaposleno 9.500 stanovnika, dok danas taj broj iznosi oko 25.000 zaposlenih građana. Predsednik je naglasio da je rast ogroman i evidentan.

Predsednik se na konferenciji dotakao i ostalih aktuelnih tema, istakao je veoma razvijen socijalni program i redovna davanja ka ovoj kategoriji stanovnika, a napomenuo je i da se mnogo ulagalo i u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta. Svim građanima naše opštine, ali i svim građanima Srbije, čestitao je predstojeće novogodišnje i božićne praznike uz želju da ćemo zajedničkim snagama i dalje raditi na poboljšanju života svih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here