Naslovna Srem Ruma Predsednik Skupštine Opštine Ruma osudio svaki vid nasilja, pozvao na politički dijalog

Predsednik Skupštine Opštine Ruma osudio svaki vid nasilja, pozvao na politički dijalog

PODELI

Ruma je sredina koja se pre svega odlikovala po tome da vrednuje politički dijalog, toleranciju, pristojnost u političkom ponašanju i kada god se u Rumi politički život odvijao u tom tonu ona je postizala rezultate, kazao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević.

„Ruma mora ostati simbol onoga što je postala pre nekoliko godina. Svedoci smo da se Ruma poslednjih godina prepoznaje pre svega po brojnim privrednim investicijama, kao primamljiva destinacija za najznačajnije investitore. Ruma je uspela da veliku nezaposlenost svede na stopu ispod 10 procenata, što je i bio naš cilj. Ruma se privredno i infrastrukturno razvija, Ruma je sredina koja podjednako ulaže u razvoj sporta, kulture i društveni standard. Ruma mora da ostane opština u kojoj je besplatan vrtić dostupan svoj deci, gde je besplatan prevoz dostupan za sve najugroženije kategorije stanovništva. Ruma mora da ostane sredina u kojoj će se razvijati školstvo, zdravstvo, a sve to možemo samo samo ukoliko razvijemo privredne aktivnosti. Privredne aktivnosti možemo razvijati samo ako sačuvamo imidž stabilne sredine. Bez političkih trzavica i političke sredine u kojoj se političke odluke donose u političkim institucijama a ne na ulici“, istakao je Kovačević i ponovio da odbornici neće dozvoliti da bilo ko svoje političke ambicije ostvaruje rušilačkim i agresivnim ponašanjem.

„Bićemo ovde u instucijama Opštine Ruma, čuvaćemo ih i nećemo dozvoliti da ih niko ugrozi. Ostaćemo ovde sve dok nadležni državni organi, u koje imamo poverenja, ne počnu konačno da rade svoj posao i stanu na put bilo kakvom vidu agresije, divljaštva i varvarskog ponašanja“, naglasio je Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here