Naslovna Hronika Predsednik SO Stara Pazova Goran Jović OSUĐEN NA GODINU DANA USLOVNO

Predsednik SO Stara Pazova Goran Jović OSUĐEN NA GODINU DANA USLOVNO

PODELI

Predsednik Skupštine opštine Stara Pazova, Goran Jović priznao je da je da kao odgovorno lice u Opštini Stara Pazova, dok je bio predsednik te sremske opštine, od  2009. do 2012. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrebio službeni položaj, saznaje Vojvođanski istraživačko analitički centar.

Osnovni sud u Staroj Pazovi je nakon održanog ročišta 14. novembra 2018. godine izrekao jednogodišnju uslovnu kaznu nekadašnjem predsedniku opštine Stara Pazova i aktuelnom predsedniku lokalnog parlamenta Goranu Joviću.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Goran Jović je u periodu od 2009. do 2012. godine kao predsednik opštine Stara Pazova iskoristio svoj službeni položaj i poverio privrednom društvu “Makromedija plus” reklamiranje opštine bilbordima, megabordovima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala, bez pravnog osnova čime je oštetio budžet opštine Stara Pazova za 14.692.873,73 dinara.

Jović je priznao da  usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je i pored toga poslove dodelio firmi “Makromedije plus”.

Odgovorno lice “Makromedije plus” S. N, nije imao imao potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost te je nakon dobijenih poslova od Gorana Jovića iste poslove poveravao drugim firmama da ih obavljaju za ime i za račun njegove “Makromedije plus”, nakon čega je fakture isporučivao opštini Stara Pazova.

Iako je 2014. godine privođenje Gorana Jovića, koji je u to vreme bio član Demokratske stranke okarakterisano kao „politički progon“, pošto je usledilo nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke, predsednik opštine Stara Pazova u periodu od 2008. do 2012. godine Goran Jović se posle izlaska iz pritvora učlanio u SNS i danas predsedava sednicama lokalnog parlamenta.

Goran Jović je nakon presude da je kriv dužan da plati 597.600 dinara javnom tužiocu, kao i sudu paušalni iznos u visini od 10 hiljada dinara.

Aktuelnom predsedniku SO Stara Pazova, Gorana Jovića sud je izrekao uslovnu kaznu, kao i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, i istovremeno odredio da se ovako određena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here