Naslovna Danas je... Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

PODELI
Foto: PrintScreen/Instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dan Vojske Srbije – 23. april, čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije – generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

– Profesionalnost, odlučnost i posvećenost radu odlike su koje svakodnevno pokazujete vršenjem vaših redovnih dužnosti.

Da ste visoko uvežbani i spremni da u svakom trenutku odgovorite na izazove, rizike i pretnje po bezbednost naše zemlje i njenih građana najbolje se moglo videti na združeno-taktičkim vežbama održanim u toku prethodne godine među kojima je svakako i ”Vatreni štit 2022”, gde se u punom sjaju pokazala vatrena moć naših jedinica, naveo je Vučić.

Naša vojska, istakao je Vučić, oduvek je bez obzira na okolnosti, uz pomoć raspoloživih kapaciteta, bila čvrst oslonac državi i ono što joj je davalo snagu upravo su posvećenost, čast i visok moral njenih pripadnika, koji su naši najjači aduti kada je najteže, jer znače više od bilo kog oružja.

– Međutim, jako mi je drago što je Vojska Srbije danas mnogostruko jača i može se pohvaliti znatno boljom opremljenošću. Pravite velike korake na putu daljeg napretka, a država je tu da pruži sve od sebe kako bismo zajednički uspeli u najvažnijem zadatku – očuvanju suverenosti, stabilnosti i mira za našu zemlju i sve njene građane.

U želji da u godinama koje predstoje budete jači, bolji i napredujete na svim poljima, čestitam vam praznik.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!, naveo je predsednik Vučić u čestitci povodom Dan Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here