Naslovna Srbija Predsednik Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan

Predsednik Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan

PODELI
Foto: Tanjug/Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Grčkoj da izgradnja LNG terminala predstavlja veliki i važan događaj za ceo region, za ceo Balkan.

U grčkom gradu Aleksandrupoliju održava se ceremonija obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, a u svom obraćanju predsednik Vučić je zahvalio grčkim domaćinima na pozivu Srbiji.

– Ovo je važan događaj za ceo region, za ceo Balkan, naglasio je Vučić.

Dodao je da je on među malobrojnima koji je, kao i uvek, bio skeptičan po pitanju tog projekta, ali da sada kada vidi da je sve spremno, veoma zadovoljan zbog toga.

– Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti, rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u našu zemlju.

Vučić je kazao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, i da tamo mora mnogo stvari da se uradi.

Rekao je da je zahvalan EU, jer, kako je istakao, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je Unija.

Tako će, dodaje, i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom finansirati EU.

Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i hrana, voda i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti, objasnio je Vučić.

Izrazio je nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i naš narod.

Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU, objasnio je on.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here