Naslovna Politika Predsednik Vučić: Mnogo težak razgovor sa Kurtijem i Lajčakom

Predsednik Vučić: Mnogo težak razgovor sa Kurtijem i Lajčakom

PODELI
Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sinoćna neformalna večera sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem bio veoma težak, a da su nemački predstavnici insistirali da ono što je potpisano u Briselskom sporazumu mora da se sprovede.

Na pitanje da li može da otkrije neke detalje tog susreta i da li je došlo do pomaka, Vučić je odgovorio da ne voli da govori o detaljima, ali da je razgovor bio “mnogo, mnogo težak”.

Nastaviće se razgovori. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ide u Brisel 13. maja da pokušamo nešto da dogovorimo, rekao je Vučić.

Istakao je da je za Beograd problem što neki odbijaju da uopšte govore o Zajednici srpskih opština, ali da je važno što su svi nemački predstavnici govorili da potpisano mora da se sprovede.

Sada vidite da i ono za šta smo bili kritovani, postaje naša tačka oslonca, i da ono za šta su govorili da je loše po nas, sada drugi ne žele da primene, rekao je Vučić.

A, kako je rekao, o detaljima mu je besmisleno da govori, jer ne želi da na taj način prikuplja političke poene ili da se jučani.

– Moj posao je da se borim za Srbiju, i to ću nastaviti da radim, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here