Naslovna Dogadjaj Predsednik Vučić proglasio je vanredno stanje na teritoriji cele Republike Srbije

Predsednik Vučić proglasio je vanredno stanje na teritoriji cele Republike Srbije

PODELI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proglasio je večeras, nakon sastanka u Palati Srbija , vanredno stanje na teritoriji cele Srbije.

“Posle iskustava, ali i svega što smo zajedno prošli, nedovoljno discipline u razumenju poruka koje smo slali, a na osnovu pisma koje je meni i Vladi poslao ministar odbrane, na osnovu Ustava, predsednica Skupštine, predsednica Vlade i ja doneli smo odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije i ona stupa na snagu u ovom trenutku” – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je naveo da Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja od korona virusa i dodao da trenutno ukupno imamo 48 zaraženih. On je zahvalio lekarima i medicinskim sestrama koji su se stavili državi na raspolaganje.

“Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika, opasnog, opakog, koji naša zemlja mora da pobedi” – poručio je predsednik Vučić u obraćanju i istakao da je danas najgori dan za Evropu, verovatno od Drugog svetskog rata, i da je u Italiji umrlo 368 ljudi, u Španiji gotovo 200, a dok se u drugim zemljama dramatično povećava broj umrlih.

Predsednik Vučić je podsetio da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu jer smo bili na korak do bankrotstva, a da smo sada bili jedna od dve zemlje u Evropi sa najvećim rastom.

“Borba koja je pred nama je borba za one koji su stvarali i gradili ovu zemlju. To je borba, pre svega za naše roditelji, za naše starije, ali i za budućnost naše Srbije. Moraćemo da se borimo disciplinom i merama. Zatvara se život da bismo sačuvali život.“ – poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je u ime Republike Srbije izjavio saučešće svim našim evropskim prijateljima, junačkom narodu Italije, kao i bratskoj Španiji. On je dodao i da će Srbija pomoći Republici Srpskoj, iako to za nas nije lako, ali da ne smemo prema svom narodu da se ponašamo onako kako se drugi ponašaju prema nama.

“Predaja nije opcija, predaja nikada nije bila opcija, i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo” – zaključio je predsednik Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here