Naslovna Srbija Predsednik Vučić: Rast u prvom kvartalu 4,3 odsto, recesija ne dolazi u...

Predsednik Vučić: Rast u prvom kvartalu 4,3 odsto, recesija ne dolazi u obzir

PODELI
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rast Srbije u prvom kvartalu 4,3 odsto i istakao da smo daleko od recesije.

Predsednik je, odgovarajući juče na pitanje novinara da li bi građanima savetovao da “stegnu kaiš” pošto ekonomski stručnjaci najavljuju recesiju i krizu, rekao da je naša procena u ovom trenutku da ćemo biti na +3,7 u drugom kvartalu, tako da recesija ne dolazi u obzir što se Srbije tiče.

Vučić je naglasio da su to dobre vesti i da je zato govorio o povećanju plata i penzija.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, rekao je da nam je mali i sve uži manevarski prostor, ali da moramo da budemo ozbiljni i govorimo o teškim stavrima, ali da nema kuknjave nego borba.

Odgovarajući na pitanje u kojoj meri su značajni događaji iz prošlosti da bismo razumeli sadašnjost i doneli mudre odluke za budućnost, Vučić je rekao da mnogo toga nismo razumeli i da čak i danas zbog emocija ne donosimo uvek stoprocentno racionalne odluke, ali je istakao da je njegov posao da koliko je moguće odluke racionalizuje.

Mislim da je bilo važno da ljudi čuju mnogo toga i da dobiju mnogo informacija iz različitih oblasti i da budu sigurni da ćemo se boriti da Srbija nastavi da sigurno plovi u stabilnom okružneju, mirnom okruženju u budućnosti, i da ćemo raditi zajedno, rekao je Vučić na kraju obraćanja građanima.

Zamolio je ljude da razumeju težinu situacije u kojoj se nalazimo, teškoće sa kojima se suočavamo i da bar po najvažnijim pitanjima imamo zajednički i jedinstven stav jer samo tako, kako je istakao, “Srbija može sebe da sačuva, sebe da zaštiti i da ide napred”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here