Naslovna Politika Predsednik Vučić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Grčke o gorućim pitanjima

Predsednik Vučić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Grčke o gorućim pitanjima

PODELI
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Grčke Nikosa Dendijasa, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, regionalnoj i multilateralnoj saradnji, evrointegracijama, aktuelnoj energetskoj krizi, gorućim geopolitičkim pitanjima, kao i o ratu u Ukrajini.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje izuzetan značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda.

Nadamo se da će četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju biti uskoro održan. Istovremeno očekujemo i dalje unapređenje ekonomske saradnje, povećanje obima robne razmene, sa ciljem da ona dostigne milijardu evra, kao i još veće prisustvo grčkih investicija na tržištu Srbije, naglasio je predsednik Vučić.

Tokom susreta, dvojica zvaničnika razgovarali su i o regionalnoj saradnji.

Predsednik Vučić je istakao da je za Republiku Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, jer samo takav region omogućava održiv razvoj i same Srbije.

Vučić je zahvalio Grčkoj na doslednom stavu u pogledu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na trudu koji ulaže tokom predsedavanja Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi dodavši da Srbija visoko ceni i kontinuiranu grčku podršku evrointegracijama Republike Srbije i njeno aktivno angažovanje na ubrzanju tog procesa, navedeno je u saopštneju Sluzbbe za saradnju s medijima predsednika republike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here