Naslovna Politika Predsednik Vučić: Srbija će ljubomorno čuvati vojnu neutralnost

Predsednik Vučić: Srbija će ljubomorno čuvati vojnu neutralnost

PODELI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija će ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost, naglasio je danas predsednik Aleksandar Vučić, obraćajući se u Skupštini Srbije, nakon polaganja zakletve za drugi predsednički mandat.

Vučić je podsetio da Srbija nije politički neutralna jer se nalazi na evropskom putu, ali istakao da vojnu neutralnost moramo da čuvamo.

Svoju vojnu neutralnost moramo da čuvamo, svuda oko nas su NATO zemlje ili teritorije na kojima se nalazi NATO. Ne postoji nijedna teritorija, zemlja oko Srbije gde nije NATO. Srbija je kao malo ostrvo i neki analitičari navode to kao problem, ali da vam kažem šta je problem u tome što verujete svom narodu, što verujete junačkom genu svojih građana, da smo bili i da ćemo biti u stanju da čuvamo svoju zemlju i da ne želimo da pripadamo nijednom vojnom bloku, kazao je predsednik.

Dodao je da želimo da imamo pravo da čuvamo svoje granice, svoju zemlju i istakao da danas imamo finansijski više snage za to, nego što je imala ranije.

Srbija danas više nikome ne bi bila lak plen kao što je bila, uprkos našem ogromnom srcu, 1999. godine. To je nešto na šta sam ponosan, nikoga ne napadam, nikoga ne ugrožavam, ali niko se neće drznuti i niko više onako lako, zbog svog geopolitičkog interesa, neće smeti da krene onako na Srbiju. Ne samo što nas voli ili ne, već zato što je Srbija snažnija, a snažnija je zahvaljujući narodu i građanima Srbije koji su verovali u svoju vojsku, koji su u nju ulagali, naveo je.

Predsednik ističe da je to i zahvaljujući što narod i građani Srbije znaju da je put neutralnosti put u budućnosti za građane naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here