Naslovna Srem Predsednik Vučić u Sremskoj Mitrovici: U srcu Srema će se izgraditi dodatni...

Predsednik Vučić u Sremskoj Mitrovici: U srcu Srema će se izgraditi dodatni deo bolnice FOTO

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

SREMSKA MITROVICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio građanima iz Sremske Mitrovice. Naglasio je da je mnogo puta bio u Sremskoj Mitrovici ali nikada nije video toliko ljudi.

Sve što sam spremao i razmišljao da govorim, a spremao sam se za svaki Sremsku opštinu, svime što sam mislio da vas obradujem, o tome ću mnogo kraće da vam govorim, a govoriću o onome nad onim što se nadvilo nad našom zemljom, a mislim da sada svi razumeju šta se zbiva i u svetu, kazao je predsednik.

Naglasio je da mu je jasno da su se svi građani okupili u Sremskoj Mitrovici jer ih iste brige more, jer osećaju i razumeju šta se sve u svetu dešava.

Na najlepšoj tački svog obilaska Srema, u PU “Poletarac”, dobijem obaveštenje da je Haški sud naložio hapšenje Vladimira Putina. Evo kako će to uticati na našu zemlju.

Ono što je sasvim izvesno je da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba. Od toga što će to u Rusiji naići na podsmeh, do toga da je Zapad ovim pokazao da će ići do kraj i da se ne sekira previše zbog eskalacije sukoba, i da će vode proteći Dunavom i Savom dok se sukob ne završi. Ali to govori da će i jedni i drugi ići na sve ili ništa.

Naglasio je da će zbog ovoga danas i nama u Ohridu biti teže.

Moramo da budemo odgovorni i što je naš glavni cilj što moramo da uradimo. A mi nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, da ponovo prođemo kroz katastrofalne posledice. Nas cilj uprkos najtežim okolnostima u poslednjih 80 godina, da naš državni i nacionalni brod moramo da vodimo nacionalnim do mirne luke, da sačuvamo našu Srbiju, da radimo i da je gradimo i da gledamo svoja posla. To je naš zadatak veći i važniji nego ikada.

Kazao je da on zna šta su emocije i šta svi građani sada osećaju.

Samo nemojte da mislite da sam onoliko bezdušan kako me neki predstavljaju, a biću i bezdušan kako bih sačuvao našu decu da ne bi ginuli.

Imamo mi kroz našu istoriju bezbroj primera neodgovornog ponašanja, loših i neodgovornih odluka u vreme kada su tražene najozbiljnije odluke jer smo podilazili emocijama drugih. Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas sve što se promenilo okrenule se još jednom naopačke.

Izričito je naglasio da mi našu malu zemlju najlepšu na svetu i narod što imamo moramo da sačuvamo.

– I neka me psuju i jedni i drugi i svi oni kojima su neke druge zemlje draže od Srbije. Mi imamo samo jednu našu Srbiju koju moramo da sačuvamo. Suviše smo mali da bismo dozvolili da gubimo supstancu našeg naroda i da gubimo našu decu. I kada je KiM u pitanju, postoje neodgovorni tipovi koji govore da se sklonimo od svega. Kada ste vi bili na vlasti tad ništa nismo radili, sakrivali smo se ispod stola i ispod suknje. Mi moramo da budemo u razgovorima, posebno zbog toga što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodnoj nezavisnoj Srbiji.

Predsednik je obećao da će se u Sremskoj Mitrovici uraditi dodatni deo bolnice koja se nalazi u srcu Srema.

– Dovešćemo još investitora u Mitrovicu, Šid i Irig, a što da ne i u druge Sremske opštine. Ali da bismo sve to mogli da radimo potrebno je da sačuvamo mir. Potrebmo je da se suprotstavimo neodgovornošću. Svet je lošije mesto za život. Ne ljutite se što ću da kažem ‘Kao da su svi poludeli’. Ni sa kim ne može mirno i racionalno da se razgovara, niko neće mir. A mi moramo da nastavimo da gradimo svoju Srbiju, unapređujemo ekonomiju, povećamo plate i penzije. Penzije treba da prate plate, da majkama možemo da obezbeđujemo veća primanja nego sada. Zato je potrebno da imamo zdravu zemlju, moramo da živimo van ratnih sukoba.

Vučić je naglasio da je Srbija jedna od retkih slobodnih zemalja, tako mala a tako slobodna.

Ponosan sam na to. I ono što oni hoće od nas. Slušali ste prethodnih nedelja, oni što ne znaju šta će ostavili su Srbiju bez fabrika. ‘Ucenili su Vučića’. Raduju se svakoj uceni koju dobije Srbija. Ne mogu oni da me ucene. Ja nemam račun u inostranstvu, nemam vile i kuće u inostranstvu, pa nemaju čime da me ucene. Ni vi svojim pretnjama ne možete da me ucenite. Sta god radili braniću i čuvaću Srbiju od vas koji hoće da je sruše. Neću da potpišem ništa.

Predsednik Srbije je dodao da je ostalo dosta toga da se uradi u Sremu.

– Od toga da moramo da gradimo mnogo bolnica, vrtića, pruga, od Golubinaca, Šida, pa do Ljubljane. Sve to možemo da gradimo samo ako budemo mogli da sačuvamo mir.

Rekao je da tuguje što drugi stradaju, ali želi ovaj put da sačuvamo sebe.

– Koliko smo ratova imali u 20. i 19. veku. Ajde da sačuvamo ovaj 21. vek kako bismo imali više kolevki sa decom. Danas imamo ozbiljnu vojsku, al nećemo nigde da žurimo, samo ćemo da čuvamo mir. Hajde mi da spustimo svoje emocije i da svoju zemlju sačuvamo. Tako ćemo moći da sačuvamo i jedinstvo našeg naroda gde god da živi.

Predsednik Vučić je zaključio da je teško vreme pred nama.

– Ja ću dati sve od sebe da na najozbiljniji način čuvam svaki naš dom u našoj prelepoj Srbiji. Da čuvamo svaki pedalj naše Srbije.

Neka živi Srem i Mitrovica i naša jedina, najlepša Srbija, zaključio je predsednik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here