Naslovna Kultura Predstava “Čitač”

Predstava “Čitač”

PODELI

Kulturni centar „Brana Crnčević“ Ruma, po mnogo čemu prvi u Sremskom okrugu, nastavlja sa organizacijom kvalitetnih programa kakve Vi, naša publika, zaslužujete, i na kakve ste navikli svih ovih godina. Život bez snova, zvezdane magije i praha čarolije, siromašan je život. Pozorišna čarolija koja će obogatiti Vaš duh, vraća se na daske koje život znače. Nakon sedmomesečne pauze koja je usledila zbog globalne pandemija virusa Kovid 19, stekli su se uslovi da se ponovo radujemo pozorišnoj igri.

„Najreprezentativnije, najveće i najbolje domaće pozorišne kuće, ponovo igraju svoje predstave na našoj velikoj sceni. Uživajte u predstavi “Čitač”, Beogradskog dramskog pozorišta iz Beograda, u režiji Borisa Liješevića, u glumačkoj igri Mirjane Karanović, Marka Grabeža, Slobodana Bode Ninkovića, Jadranke Selec, Milice Zarić i Ivana Tomića“, poručuje organizator pozorišnog programa Kulturnog centra Jovan Jeremić.

Roman nemačkog književnika i pravnika, iz 1995. godine, analiza je konflikta posleratne generacije s Holokaustom i koncentracionim logorima, te postavlja moralna pitanja o ispravnosti suđenja nacistima u posleratnoj Nemačkoj. „Radnja se dešava deset, petnaest i dvadeset pet godina posle Drugog svetskog rata, kada su posledice još žive, a zločinci su i dalje tu, preobraženi u mirne građane. Pitanje je kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin, gledati ga isključivo kroz prizmu greha ili u toj osobi koja je pored tebe potražiti i nešto drugo”, kaže reditelj Boris Liješević.

Sreda, 16. jun 2021. godine u 20.00 časova
Velika dvorana Kulturnog centra „Brana Crnčević“ Ruma
Cena ulaznice je 1.000 dinara
Radno vreme blagajne: svakoga dana od 10.00 do 12.00 i od 17.00 do 20.00 časova, osim nedelje kada blagajna ne radi.

Poštovani ljubitelji pozorišne umetnosti, molimo vas da se zbog vlastite bezbednosti kao i svih drugih, prilikom dolaska na predstavu pridržavate propisanih epidemioloških mera. Budimo odgovorni!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here