Naslovna Dogadjaj Preko 2 miliona za novo vozilo

Preko 2 miliona za novo vozilo

PODELI

Ministarka pravde Maja Popović uručila je 30. juna ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za 139 projekata od javnog interesa, i to za projekte iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite, među kojima i Predškolskoj ustanovi “Vlada Obradović Kameni” Pećinci za realizaciju projekta “Nabavka vozila za potrebe PU Kameni”.

Ugovor je potpisala direktorka Predškolske ustanove Anita Volčevski, po čijim će rečima sredstva u iznosu od preko 2 miliona dinara biti utrošena za kupovinu namenskog terenskog vozila koje će ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi omogućiti i olakšati svakodnevni rad, s obzirom da su do sada funkcionisali samo sa jednim teretnim vozilom.

“Naša ustanova, pored centralnog objekta u Pećincima, u svom sastavu ima još 14 područnih objekata, koji su dosta razuđeni. Najudaljeniji objekat je na 30 km od centralnog, tako da će nam nabavka novog teretnog vozila omogućiti dostavu potrošnog materijala i opreme, ali i olakšati održavanje objekata, prevoz posteljine, a sve u cilju nesmetanog funkcionisanja vaspitno-obrazovnog rada. Takođe, omogućiće stručnoj službi naše ustanove da pravovremeno pruži podršku svakom detetu, kao i vaspitnom osoblju” – izjavila je Volčevski.

Dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja prisustvovali su Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof.dr Ferenc Vicko i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof.dr Ivica Radović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here