Naslovna Sport Prekograničnom saradnjom do unapređenja sporta za osobe sa invaliditetom

Prekograničnom saradnjom do unapređenja sporta za osobe sa invaliditetom

Foto: 021.rs

U Poslovno-obrazovnom centru u opštini Inđija održana je radionica pod nazivom “Sport osoba sa invaliditetom” u okviru prekograničnog projekta “Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!”, za sportske radnike, trenere i studente fakulteta za sport iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovo je druga po redu radionica u okviru projekta koja predstavlja nastavak usavršavanja sa ciljem da se povećaјu profesionalne kompetencije i institucionalni kapaciteti za rad sa osobama sa invaliditetom, a prva radionica koja se bavila ovom problematikom je održana u Sarajevu tokom novembra.

Radionicu u Inđiji održala je prof. dr Romana Romanov sa novosadskog Fakulteta za sport i turizam koja je ujedno i kondicioni trener nacionalnog stonoteniskog tima i međunarodni klasifikator za stonotenisere sa invaliditetom.

Teme o kojima se razgovaralo na dvodnevnoj radionici približile su prisutnima problematiku sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u pogledu bavljenja sportom. Polaznici radionice su imali  prilike da se bliže upoznaju sa perspektivama i izazovima razvoja parasporta, kao i sa primerima dobre prakse u ovoj oblasti, kao i na koji način bi trebalo voditi sportske sesije.

Radionica je okupila sportske radnike iz lokalnih sportskih klubova iz Inđije, kao i trenere parasportista iz Sarajeva, Tuzle, Zenice i ostalih gradova u Bosni i Hercegovini.

Projekat “Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!” finansira se sredstvima Evropske unije u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020 uz podršku Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine. Sredstva namenjena za sprovođenje projekta iznose 263.914 evra, Evropska unija kofinansira u iznosu od 224.327 evra.

Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) Republike Srbije. Projekat zajedno sprovode Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Autonomne pokrajine Vojvodine, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Fond “Evropski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine i Opština Inđija.

IZVOR021.rs
Prethodna vestVreme ne utiče na klizače u Inđiji
Sledeća vestPrikupljanje krvi ove nedelje širom Vojvodine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here