Naslovna Dogadjaj Prelepa akcija u Inđiji – Ruže za obolele od cistične fibroze

Prelepa akcija u Inđiji – Ruže za obolele od cistične fibroze

PODELI
Foto: RTV

Kod Trga Milunke Savić u Inđiji zasađeno je 65 ruža u čast osoba obolelim od cistične fibroze. One su zasađene u obliku pluća, jer ona napada ovaj organ, kao i pankreas.

Inicijator akcije je Udruženje za pomoć i podršku obolelima od cistične fibroze (CF).

Rekonstrukcija Gerontološkog centra u Rumi

“Ovo oplemenjuje izgled grada i šalje važnu poruku u ime zajednice pacijenata i njihovih porodica. Skreće pažnju javnosti ka potrebama obolelih od cistične fibroze, sadnja ruža je i gest odavanja počasti onima koji su izgubili svoju bitku s ovom bolešću. Među njima bila je i pacijentkinja iz Inđije koja je prošle godine preminula usled zdravstvenih komplikacija”, kaže Marina Vujinović, članica udruženja “CF”.

Foto: Udruženje CF

Iz Komunalca kažu da su bez razmišljanja pristali da pomognu u ovoj akciji, i da će uvek prihvatiti ideje i sugestije građana. Kako kažu, ovo je njihov mali doprinos ljudima koji se bore sa retkim bolestima.

“Nama je molba stigla pre nekoliko dana, i brže bolje potrudili smo se da ruže budu posađene što pre. Trudimo se da pored svog posla koji imamo, da izađemo u susret svakom građaninu. Nekad se to čeka duže, a nekad kraće kao ovog puta. Što se nas tiče, vrata Komunalca su širom otvorena za sve građane i njihove ideje”, ističe Marija Kozomara, iz sektora za zelenilo.

Iz REDAKCIJE u ŠTALU: Nekadašnji novinar “Poljoprivrednika” gaji koze i odlično mu ide!

Podršku je pružilo je i udruženje Inđijativa.

“Inspirisana našom akcijom sadnje drveća, nama se Marina javila sa željom da posadi 65 ruža. S obzirom da na javnu površinu kod trga Milunke Savić održava Komunalac, mi smo odlučili da joj pomognemo i u njeno ime napišemo molbu. Jedan od glavnih ciljeva našeg udruženje jeste uređenje javnih površina, a još kada je u pitanju nešto što za cilj ima skretanje pažnje na neki veći problem, mi ćemo se uvek odazvati i pomoći svakom”, poručuju iz Inđijative.

Prema zvaničnim statistikama, u svetu od nje boluje oko 100.000 pacijenata, a u Srbiji je registrovano oko 250.

6. “Čuvarkuća” održana u sremskom selu Rivica

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here