Naslovna Politika Premijerka o energetskoj krizi: Ne isključujem mogućnost da je došlo do sabotaže

Premijerka o energetskoj krizi: Ne isključujem mogućnost da je došlo do sabotaže

PODELI
Foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić rekla je da u 10.15 počinje sastanak u Predsedništvu Srbije na kome će sa šefovima energetskog sektora o krizi razgovarati predsednik Aleksnadar Vučić i članovi Vlade Srbije.

Ona je za TV Pink rekla da su u ovom trenutku svi problemi na snabdevanju potrošača električnom energijom sanirani, ali da je uprkos stabilizaciji stanja borba dnevna, prenosi Tanjug.

Brnabić je dodala da vlasti daju sve od sebe da budu podignuti svi blokovi termoelektrana, da se dođe do uglja boljeg kvaliteta, i nastavi sa isporukom struje bez restrikcija.

– Otvoreno rečeno stanje je teško. Borba je iz minuta u minut. Polako dižemo blokove. Imamo lošu hidrologiju, slabo ima i vetra, pa dodatno trošimo na balansiranje sistema uvozeći struju”, rekla je ona.

Premijerka je istakla da sve bezbednosne službe rade na događaju u termoelektranama.

– Ne isključujem mogućnost da je došlo do sabotaže. Svakako je bilo nekompetentnosti i nestručnosti u svakom smislu. A da li je bilo još nešto, pa prevelika je slučajnost da u trenutku ispadne šest blokova termoelektrane, rekla je premijerka.

Rezolucija Evropskog parlamenta odgovor na otvaranje Klastera 4

Rezolucija Evropskog parlamenta je praktično odgovor hrvatskih evroparlamentaraca i Viole Fon Kramon na otvorena četiri pregovaračka poglavlja, odnosno Klastera 4, jer sa tim ne mogu da se pomire, rekla je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ocenila je da je poenta tog dokumenta politikantstvo, kroz pljuvanje Srbije i bez problema da se u tome pokaže licemerje.

Govoreći za TV Pink, Brnabić je istakla da je 11 od 12 hrvatskih evroparlamentaraca glasalo za Rezoluciju, u kojoj se navodi i problem murala Ratku Mladiću u Beogradu, a onda je pokazala fotografije sa skupa i obeležja haškom osuđeniku Slobodanu Praljku na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, uz mnoštvo hrvatskih zastava, preneo je Tanjug.

Kako je rekla policije, nije bilo na blokadi saobraćaja međunarodnih puteva u Srbiji, dok su policije nekih zemalja EU oštro reagovale na slične demonstracije u tim državama.

Ona je navela da se u Rezoluciji ne pominje ništa od jezivih izjava u medijima koje su upućene predstavnicima vlasti u Srbiji.

Brnabić je rekla da smatra da je neko iz Beograda pisao Rezoluciju.

Komentarišući spominjanje sudbine Čaušeskua u kontekstu vlasti u Srbiji, ona je rekla da je reditelj Goran Marković za svoja dela dobijao podršku i sadašnje vlasti i da bi zbog toga mogao da prođe kao kolaboracionista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here