Naslovna Srem Sremska Mitrovica Preokret na suđenju za otmicu Petra(15) iz Stare Pazove! Jedan od optuženih:...

Preokret na suđenju za otmicu Petra(15) iz Stare Pazove! Jedan od optuženih: Pod pritiskom sam priznao


SREMSKA MITROVICA – Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, nastavljeno je suđenje Marku (56) i Lazaru (20) Jovišiću, Aleksi Mrđi (20) i N. J. (18) iz Stare Pazove, koji su optuženi za otmicu maloletnog Petra Mitrovića (15) iz Stare Pazove.

Kako se glavni pretres primakao samom kraju, okrivljeni Mrđa izmenio je svoju odbranu i kazao da je pod pritiskom priznao krivično delo, za koje tvrdi da ga nije izvršio, kaže sudija Milica Cvejić. Na sledećim ročištima trebalo bi da pristignu listinzi poziva mobilnih telefona, ali i da se nastavi sa izvođenjem dokaza, što po oceni sudije Cvejić slučaj svrstava u specifičan i zahtevan.

Prema optužnici, otac Marko i njegov stariji sin Lazar i najmlađi sin N. J., ali i Lazarev prijatelj Aleksa, osumnjičeni su da su 27. oktobra 2019. oteli Mitrovića i držali ga zarobljenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

Sudski proces u Višem sudu traje već godinu dana, a u međuvremenu je došlo do objedinjavanja slučaja, tako da se u istom postupku sada sudi i najmlađem Jovišiću, koji je u to vreme imao 17 godina.

– U prvoj izjavi koju je Aleksa dao pred sudskim većem u januaru ove godine, on je priznao krivicu, kao i Lazar, dok Marko i najmlađi Jovišić nisu priznali krivično delo. Sada je Aleksa rekao da je pod Markovim pritiskom priznao krivicu, kako mu je on izdiktirao šta da kaže, da ga se plaši i da čak i u pritvoru vrši pritisak na njega – kaže sudija Cvejić, dodajući da je maloletni Jovišić dao alibi sudu, da nije bio umešan u otmicu, ali prema rečima sudije, oštećeni Mitrović prepoznao je glas maloletnog Jovišića.

IZVORsrbijadanas.com
Prethodna vestVijadukt kod Čortanovaca simbol sveukupnog napretka (VIDEO)
Sledeća vestZbog aktuelne epidemiološke situacije smanjen odziv dobrovoljnih davaoca krvi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here