Naslovna Hronika PRESEČEN LANAC KRIJUMČARENJA DROGE: U toku pretresi vozila i kuća

PRESEČEN LANAC KRIJUMČARENJA DROGE: U toku pretresi vozila i kuća

PODELI
Foto: MUP

Policija je presekla lanac organizovane kriminalne grupe, koja se bavila prodajom i transportom marihuane sa Kosova preko Srbije ka zemljama EU. Akcija je organizovana u saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal, Višeg javnog tužilaštva Sremske Mitrovice, BIA i SBPOK.

Foto: MUP

U toku su pretresanja vozila i kuća.

Na teritoriji opštine Bogatić, otkrili su dve laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 29,3 kilograma sirove i oko 9,8 kilograma osušene marihuane i uhapsili dve osobe.

Policija je u pomoćnom objektu porodičnog domaćinstva M.M. (1980) iz Bogatića pronašla laboratoriju sa opremom za proizvodnju marihuane, četiri stabljike ove droge težine 1.300 grama i 300 grama osušene marihuane.

Foto: MUP

Na drugoj lokaciji, na tavanu kuće, koja je vlasništvo B.P. (1970), a gde je zatečen osumnjičeni N.T. (1993) iz okoline Bogatića, pripadnici MUP-a otkrili su laboratoriju sa 103 stabljike marihuane u sirovom stanju težine oko 28 kilograma i 9,5 kilograma osušene marihuane, kao i kompletnu opremu za uzgajanje ovog narkotika.

Foto: MUP

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenim M.M. i N.T. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Za osumnjičenim B.P. je, po nalogu tužilaštva, raspisana potraga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here