Naslovna Hronika Prete da će mu “prosuti creva” ako ne prestane da istražuje: BEBE...

Prete da će mu “prosuti creva” ako ne prestane da istražuje: BEBE DECENIJAMA KRADENE I U SREMU?

PODELI
Foto: M. L.

Određena mi je stalna policijska zaštita. I meni, i članovima moje porodice. Razlog su pretnje ubistvom koje su u poslednje vreme učestale – kaže Radiša Pavlović, član Vladine komisije za rasvetljavanje slučajeva nestalih beba.

Pavlović, predsednik Udruženja “Za istinu i pravdu o bebama”, koje zvanično postoji od 2015, kaže da mu je zaštita dodeljena po nalogu nadležnog tužilaštva i dodaje da je cilj Udruženja, ali i aktuelne vlasti, da se konačno načistac istera istina o bebama nestalim iz porodilišta u Srbiji.

– U toku je istraga o pretnji koju sam dobio telefonom, gde mi je jedna osoba, čiji je identitet utvrđen, zapretila da će mi prosuti creva. Zna se i nalogodavac te pretnje, reč je o osobi iz Beograda – navodi Pavlović za “Novosti”.

Kako je upropašćen plan krađe bebe u sremskomitrovačkom porodilištu?

Kaže da je Udruženje podnelo više prijava protiv pojedinaca zbog, kako tvrdi, zataškavanja istine i važnih podataka iz ranijih istraga o slučajevima nestalih beba.

– Sadašnja vlast je kroz odluku o formiranju Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, ozbiljno rešila da se taj višegodišnji problem reši – rekao je Pavlović.

Dodaje da je ovom udruženju, čije je sedište u Kragujevcu, do sada prijave o nestanku beba podnelo oko 2.000 ljudi. Pretnje je, tvrdi, primao i ranije, ali je u poslednje vreme to učestalo.

Navodi da su učestale i sabotaže na automobilima kojima je išao na razna mesta i sastanke u Srbiji kako bi prikupljao podatke i razgovarao sa raznim ljudima koji veruju da su njihova deca nestala.

Naši geni pronađeni u Škotskoj: BEBI-MAFIJA U MITROVAČKOM PORODILIŠTU?

– Samo u Kragujevcu ima više od 120 starih i prijavljenih slučajeva nestanka beba. Prijavljeno je i petnaestak novih slučajeva. Mislim da je i to razlog za učestale pretnje koje su mi upućene – tvrdi Radiša Pavlović.

Pavlović navodi da su mu bušili i gume na automobilu, odvijali šrafove na točkovima.

– Ne plašim se i nemam problem da javnost i dalje obaveštavam o našim aktivnostima. Pomažemo ljudima koji traže svoju decu i nećemo stati – kaže Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here