Naslovna Dogadjaj Preuređene grafičarska i cvećarska radionica SOŠO „Radivoj Popović”

Preuređene grafičarska i cvećarska radionica SOŠO „Radivoj Popović”

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Adaptirane su dve radionice i zamenjena je stolarija u prostorijama Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” i Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasla lica sa smetnjama u razvoju.

Otvorene su preuređene grafičarske i cvećarske radionice, a deo sredstava za ove radove obezbedio je Grad Sremska Mitrovica. U tim prostorijama učenici škole imaju praktičnu nastavu, a korisnici Dnevnog boravka tu provode svoje vremena u kreativnom radu tokom radionica koje im drže stručnjaci.

Adaptirane dve radionice – grafičarsku i cvećarsku u Školi „Radivoj Popović” i ujedno u Dnevnom boravku, obišli su predstavnici lokalne samouprave i donatori koji su doprineli njihovom uređenju i opremanju.

Vojislav Mirnić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu rekao je prilikom obilaska: „Grad je nastavio sa ulaganjima i doveo u stanje u kojem je trenutno dnevni boravak i škola „Radivoj Popović”. Poslednja ulaganja su druga faza radova na PVC stolariji koja je završena. Vrednost ovih radova je oko 500.000 dinara, toliko je uloženo u PVC stolariju, u drugu fazu radova. Prošle godine urađena je prva faza radova, uradili smo keramiku, pločice su urađene u podrumskim prostorijama dnevnog boravka i u podrumskim prostorijama škole. Na ovaj način mi smo daleko poboljšali uslove rada i za održavanje radionica koje su namenjene za našu decu u dnevnom boravku i u ovoj školi i mogu da izrazim lično zadovoljstvo da su na ovaj način njima poboljšani uslovi, da je postignuta jedna sinergija škole “Radivoje Popović”, gradske uprave, našeg Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod”, Centra za socijalni rad i Kazneno-popravnog zavoda koji je dao svoje majstore da urade deo ovih radova, gde smo kroz jedan zajednički rad i trud dobili jedan lep objekat koji je namenjen našoj deci.”

Direktor ŠOSO „Radivoj Popović” Negovana Nikolića rekao je da se grafičarska radionica već koristi za nastavu jer je kompletno završena, a i radovi na cvećarskoj radionici se privode kraju. On se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica, Kazneno popravnom zavodu, JKP „Vodovodu”, roditeljima, donatorima i svim zaposlenim licima u školi i boravku koji u dali svoj oprinos u prethodno izvedenim radovima.

„Podrumske prostorije škole, jer nemamo mogućnost da dograđujemo nove, iskorišćene su na najbolji mogući način. Uređene su i adaptirane za grafičku radionicu, koja nam je neophodna zbog potreba naših učenika, koji su takvi da ne mogu da provedu šest časova na praktičnoj nastavi. Jedan period posle toga je individualni rad, igraonica, relaksacija i ponovo se vraćaju, što se u postojećoj grafičkoj radionici koja je bila na drugoj lokaciji nije moglo organizovati i zbog prevoza. Zbog svih sadržaja koje sada škola ima zadovoljni smo time što smo postigli i uspeli smo da ih deca već koriste u toku Dečije nedelje, prvo smo krenuli sa žurkom, pa sada da ga koristimo za ono što treba da se koristi. Pored adaptacija dve radionice, ono što je jako bitno napomenuti jeste da smo nastavili sa radovima na zameni kompletne stolarije na Dnevnom boravku. Stolarija je bila u uzuzetno lošem stanju i zahtevala je promenu. Ujedno, već kad smo radili, iskoristili smo priliku da odbranimo od podzemnih voda koje su bile i poplavne i podrumske prostorije i da ih pretvorimo u radionicu. To je radionica koja će se koristiti za praktičnu nastavu cvećara, za začinsko bilje, a koristiće je i deca dnevnog boravka. Radove izvode naši učenici, opet moleri koji su tu na praktičnoj nastavi”, rekao je Nikolić.

Cvećarska radionica je smeštena u podrumske prostorije Dnevnog boravka i nju će prvenstveno koristiti učenici škole na smeru cvećar-vrtlar.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here