Naslovna Hronika Prevrnuo se čamac s migrantima kod Karavukova, među šestoro nestalih dvoje dece

Prevrnuo se čamac s migrantima kod Karavukova, među šestoro nestalih dvoje dece

PODELI
Foto: N1

Šestoro migranata, među kojima je i dvoje dece, nestalo je kada se njihov čamac prevrnuo dok su prelazili Dunav kod Karavukova, saznaje N1. Policija je saopštila da je po izlasku na mesto događaja zatekla dva tela utopljenika.

Prema rečima očevidaca, grupa od petnaestak migranata pokušala je rano jutros čamcem da pređe reku kako bi stigli u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrno ubrzo pošto su počeli da odmiču od obale.

Kako N1 nezvanično saznaje, tragedija kod Karavukova zadesila je dve porodice iz Sirije i Iraka, koje su prethodno bile smeštene u Prihvatnom centu u Šidu. Navodno su se odatle sinoć uputili ka Odžacima, a zatim u dva odvojena čamca pokušali da pređu Dunav.

Policiji je prijavljen nestanak četiri odrasle osobe i dva deteta. Prema rečima preživelih, nestala je žena (28) sa dvogodišnjom ćerkom, dečak star 12 godina, još jedna žena stara 45 godina, devetnaestogodišnji muškarac i još jedna muška osoba čiji identitet nisu znali.

Svi preživeli prevezeni su u Policijsku stanicu u Odžacima.

Somborska policija je odmah započela potragu za nestalima, a o svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Somboru.

“Strašno je to što se desilo. Sa žaljenjem konstatujemo da je ove godine više od 20 migranata život izgubilo u pokušajima da pređu granicu. Bilo je utapanja u Drini, Tisi, Dunavu, stradanja u cisterni, na vozu… To samo pokazuje kakvim su opasnostima spremni da se izlažu da bi stigli tamo gde žele”, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here