Naslovna Dogadjaj Prezentacija višekratnih maski dvojice mladih Mitrovčana u Gradskoj kući

Prezentacija višekratnih maski dvojice mladih Mitrovčana u Gradskoj kući

PODELI
Foto: rtv

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica i Regionalna razvojna agencija Srem pružila je podršku i sredstva dvojici mladih Mitrovčana u razvijanju prototipa maske za višekratnu upotrebu i tehnologije za njihovu masovnu proizvodnju. Maske su izrađene od medicinski testirane i bezbedne plastike a njihova primena je velika.

Braća Nikola i Nemanja Bamburać čine inovativni tim zvučnog imena Nbreakers i idejni su tvorci višenamenske i višekratne zaštitne maske. Ideja se javila odmah nakon proglašene epidemije, a cilj je bio da se napravi maska koja je bezbedna, pristupačna i ergonomična.

Kvalitet maske i njenu široku primenu prepoznala je i Regionalna razvojna agencija Srem koja je pružila podršku ovom mladom dvojcu. Ova Agencija vodi inovativni Start up centar u Staroj Pazovi čije je član i Nbreakers tim

Uloga Grada Sremska Mitrovica u ovom projektu nije mala. Grad je finansirao izradu alata za brizganje plastike i nabavku za proizvodnju 5 hiljada maski koje će biti podeljene po svim ustanovama i uslužnim centrima.

Ove maske mogu da se koriste i u poljoprivredi, štite i od prašine, multifunkcionalne su a mogu se tretirati svim dezinfisijensima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here