Naslovna Svet Prijava za Džonsona – išao na zabave za vreme lokdauna

Prijava za Džonsona – išao na zabave za vreme lokdauna

PODELI
Foto: b92.net

London – Poslanici Laburističke partije prijavili su britanskog premijera Borisa Džonsona policiji jer je bio prisutan na dve zabave tokom lokdauna prošle godine.

Nil Kojl, laburistički poslanik za Bermondsi i Old Sautvark, pisao je komesarki londonske policije Kresidi Dik, tražeći od nje da ispita izveštaje da se premijer obratio na zabavi u novembru i dozvolio održavanje božićne zabave za osoblje u decembru, preneo je britanski list “Gardijan”.

U to vreme postojala su ograničenja koja su sprečavala druženja. Nakon što je poslao pismo, Kojl je rekao da veruje da je došlo do kršenja zakona.

Većina mojih birača je poštovala pravila; oni koji nisu bili su kažnjeni. Džonson nije iznad zakona, uprkos tome što smatra da zaslužuje spcijalni tretman, istakao je on.

Beri Gardiner, bivši sekretar za međunarodnu trgovinu u senci, takođe je zatražio od londonske policije da sprovede istragu, dodajući da ako su se ovi događaji desili, to implicira da postoji jedno pravilo za vladu, a drugo za sve ostale.

Džonson nije eksplicitno negirao da su se održavale zabave, ali Dauning strit je insistirao da su sva kovid pravila ispoštovana.

Londonska policija je juče saopštila da još nije primila bilo kakve žalbe za održavanje zabava.

Sa svoje strane, bivši glavni regionalni tužilac Nazir Afzal, pozvao je na pokretanje javne istrage o pandemiji kako bi se ispitala navodna kršenja karantina na dve zabave u Dauning stritu prošle godine, kao i putovanja Dominika Kamingsa na severoistok zemlje u vreme kada je bio savetnik Borisa Džonsona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here