Naslovna Dogadjaj Prijave za 100 evra počinju 15. maja

Prijave za 100 evra počinju 15. maja

PODELI
Foto: nsuzivo

Ministar finansija Siniša Mali ponovio je danas da će svi punoletni građani Srbije dobiti po 100 evra i da svi koji žele da dobiju ovu pomoć mogu da se prijave od 15. maja.

Tog dana počeće i isplata penzionerima i korisnicima socijalne pomoći, koji ne moraju da se prijavljuju za ovu direktnu pomoć.

Ministar je podsetio da je za proceduru prijave potrebno manje od minuta vremena.

Siniša Mali je najavio da nam u narednih nekoliko nedelja predstoji potpuno pokretanje srpske privrede i rekao da tržni centri počinju da rade za dva dana, a da očekuje da sva preduzeća koja još nisu počela da rade urade to u narednim danima.

“Čak 52.900 radnika se vratilo na posao u 512 kompanija”, naveo je ministar i rekao da je svaki dan važan i da će rast biti bolji od svih predviđanja.

“Želimo da nam ekonomija ozdravi što pre, da raste stopama kojima je rasla pre krize”, rekao je Mali i istakao činjenicu da se ista metodologija obračunavanja BDP-a koristi i u EU, Nemačkoj i Srbiji, a da imamo rast u prvom kvartalu od 5 odsto, dok Evrozona ima pad od 3,3 odsto.

Ministar kaže da je optimista i da ga ohrabruju veliki paketi pomoći koje je EU spremila svojim državama.

Kada je reč o sektorskim merama, za podršku najpogođenijim delatnostima, Siniša Mali je najavio da će biti održani sastanci sa predstavnicima turizma, ugostiteljstva, transporta i logistike i da će, nakon toga, doći do konkretnog rešenja za ove sektore.

“Oni već koriste trenutni program mera, a pitanje je kako će njihovo okruženje izgledati u narednim mesecima”, dodao je ministar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here