Naslovna Srem Sremska Mitrovica Prijem za decu PU „Stonogica” u Gradskoj kući

Prijem za decu PU „Stonogica” u Gradskoj kući

PODELI

Sremska Mitrovica – Svečani prijem za decu i vaspitače Predškolske ustanove „Stonogica” upriličen je danas u Gradskoj kući. Povod su mnogobrojne nagrade koje su deca pod mentorstvom svojih vaspitača osvojila na likovnim konkursima.

Konkursi na kojima su mališani iz „Stonogice” osvojili priznanja su: Kreativna čarolija, „Svet iz moje mašte” Turskog kulturnog centra u Beogradu, Konkurs Zavoda za javno zdravlje, Dečjeg saveza Grada Vranja, razni konkursi u Makedoniji, Bugraskoj, itd. Najviše su slali radove na likovne konkurse, učestvovali su na 23 konkursa, od septembra ove radne godine i sa 22 su stigli pozitivni rezultati za njih. Ukupno su dobili 49 nagrada, od toga je 47 likovnih, jedna literarna i jedna ekološka nagrada.

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica ugostio je ovu malu delegaciju u Gradskoj kući i tim povodom rekao: „Rad sa decom je lep, ali isto tako rad sa decom je težak, izazovan, odgovoran, pogotovu rad sa najmlađim uzrasnim kategorijama kada se oni formiraju kao ličnosti i kada u zavisnosti od toga ko ih uči, i gde ih uči, dobijaju presudno životno znanje i uče neke lepe stvari koje će im kasnije koristiti u životu. Sve to treba da bude i jeste na radost njih samih, njihovih roditelja, baka i deka i na ponos njihovih vaspitačica koje su ih odmalena negovale, učile i bile im polazna tačka i baza za razvoj njihove ličnosti i sticanje osnovnih znanja, veština i vaspitanja. Kad bismo govorili i počeli da brojimo sve divne nagrade koje su ova divna dečica, zajedno sa svojim vaspitačicama osvojila ove godine mislim da bi nam trebao čitav dan za to. Ove godine, 49 nagrada ukupno za njih je jedna imponzantna cifra koja dovoljno govori o kvalitetu rada i kvalitetu vaspitanja i obrazovanja ove ustanove. Pogotovu kad vidite kakav oni lični odnos imaju, jer poznato je da za uspeh nije potreban samo kvalitet nego i da se sve dobro ukomponuje, što je ovde slučaj, vidi se drugarstvo između njih i divan odnos vaspitačica prema njima.”

Sirmiuminfo

Načelnik Nedić se zahvalio na divnom poklonu koji su mališani doneli na današnji prijem i rekao da će likovne radove uramiti i staviti u hol Gradske kuće, da ih uvek podsećaju na ovo divno druženje koje bi trebalo da bude nastavak lepe saradnje.

Nataša Arsenijević vaspitačica Privatne predškolske ustanove „Stonogica” kaže: „Od septembra 2018. godine, do juna ove godine, deca su osvojila 49 nagrada na likovnim i literarnim konkursima. Osvajali su prva, druga i treća mesta, ali bilo je i dosta pohvala. To su nagrade koje smo osvojili u Beogradu, Vranju, Banji Vrujci, Makedoniji, Bugarskoj i mnogim drugim mestima u Srbiji. Svih 49 nagrada su osvojila deca, a tri nagrade su osvojili vaspitači. Prioritet su nam naravno uvek, deca. Cilj ovih likovnih konkursa jeste da se kod dece razvije samopouzdanje i da deca ovladaju različitim tehnikama. Nagrade su uglavnom u vidu diploma, bilo je i didaktičkih sredstava, igračke, sveske, pribor i materijali, koji deca mogu da koriste i da se dalje usavršavaju.”

Kao Privatna predškolska ustanova „Stonogica” postoji pet godina, a počela je sa radom još 2011. godine. Pošto upisuje 50 dece, naziv je dobila simbolično – da njih 50, ima 100 nožica. Vlasnik, vaspitačica Vesna Stanimirović organizuje rad „Stonogice” u dve grupe dece predškolskog mešovitog uzrasta (3 – 5,5 godina).

Pavle Ćirić, polaznik ovog vrtića I jedan od dobitnika nagrada kaže: „Veoma sam zadovoljan, osvojio sam tri nagrade. Jednu sam nagradu dobio za crtež lava, takođe i za povrće i voće, što sam nacrtao.”

U „Stonogici” ravnopravno se odvija vaspitno-obrazovna, preventivno-zdravstvena i socijalna funkcija kroz organizovan rad u okviru poludnevnog boravka dece. Cilj je zadovoljenje razvojnih potreba dece, potreba porodica za smeštajem dece, usklađivanja rada i roditeljstva, potreba društva za realizovanjem vaspitno-obrazovnog rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here