Naslovna Srem Ruma Prijem za delegaciju prijateljskog grada Banja Luke

Prijem za delegaciju prijateljskog grada Banja Luke

Foto: Opština Ruma

RUMA – Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić ugostila je danas u Gradskoj kući delegaciju iz prijateljskog grada, Banja Luke.

Predsednik banjalučke MZ Starčevica, najveće mesne zajednice u Republici Srpskoj koja broji 30.000 stanovnika, gospodin Dragomir Đukić, zajedno sa nekoliko lokalnih funkcionera, posetili su našu opštinu kako bismo nastavili i produbili veze koje nas već dugi niz godina povezuju, istakla je predsednica Ćirić.

“Naša Treća mesna zajednica i Mesna zajednica Starčevica iz Banja Luke potpisali su Povelju o bratimljenju još davne 1997. godine, a danas smo ovu vezu još jednom osvežili i podsetili se značaja prijateljstva koje nas spaja. Tokom posete Rumi, naši dragi gosti imali su priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom našeg grada, istraze značajne kulturne i verske institucije koje krase našu zajednicu i uživaju u gostoprimstvu naših sugrađana”, kazala je predsednica Ćirić.

Ovo druženje, kao i sva prethodna, predstavlja korak ka daljem jačanju veza između naših gradova i naših krajeva, ocenjeno je nakon današnjeg sastanka.

“Saradnja između Rume i Banja Luke donosi brojne prednosti za obe strane, kao što su razmena iskustava, podrška u projektima razvoja, i pre svega, dublje razumevanje i prijateljstvo među našim zajednicama. Naša vrata će uvek biti otvorena za naše prijatelje iz Banja Luke i radujemo se budućim susretima i projektima koji će obogatiti naše lokalne zajednice”, poručila je predsednica Opštine Ruma.

IZVORopština ruma
Prethodna vestOpština Ruma postala vlasnik kuće Mileve Marić Ajnštajn
Sledeća vestTeška saobraćajna nesreća kod Sremske Mitrovice: Više osoba povređeno, sumnja se da ima i stradalih

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here