Naslovna Sport Prijem za šampionku Balkana

Prijem za šampionku Balkana

PODELI

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ugostio je juče u Gradskoj kući mladu atletičarku AK “Ruma”, juniorsku šampionku Balkana u troskoku, Jovanu Gnjatović i njenog trenera, rumsku sportsku legendu, Boška Pejkića.

Jovana je sredinom februara skokom od 12.89m osvojila jedinu zlatnu medalju za našu zemlju na Prvenstvu Balkana u dvorani, koje je održano u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Sjajnim nastupom Jovana je samo nastavila niz ovogodišnjih uspeha, jer je početkom godine osvojila državno prvenstvo i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Na današnjem prijemu, kojem je prisustvovao i pokrajinski poslanik i bivši olimpijac Aleksandar Bundalo, bilo je reči o postignutim uspesima, no, mnogo više o budućim planovima mlade atletičarke i infrastrukturnim ulaganjima u sport.

Predsednik Mančić je Jovani uručio danas i novčanu nagradu Opštine Ruma u iznosu od 50.000 dinara, kao i prigodne poklone u vidu monografija Rume i Srbije.

“Sve čestitke Jovani, njenom treneru, svima u klubu. Meni kao predsedniku opštine je čast i zadovoljstvo da ugostim ovakve sportiste, naše sugrađane, mlade ljude i da ih na neki način motivišemo da bude još boljih rezultata. Jovana promoviše sebe i svoj klub, promoviše i naš grad i državu. Ona je odličan učenik medicinske škole sa prosekom 5.00, uz to je i vrhunska sportiskinja. Mi smo, kao što je to bio primer do sada, odlučili da je nagradimo novčano kao podsticaj za njen dalji rad, a ujedno i da je motivišemo da u narednom periodu bude još uspešnija i bolja. Jovana je već ostvarila normu za Evropsko i Svetsko prvenstvo, tako da od nje očekujemo samo još bolje rezultate i celom gradu će to mnogo da znači. U razgovoru sa gospodinom Pejkićem, trenerom koji je mnoge iznedrio na sam vrh atletike, smo analizirali kako da dodatno unapredimo atletsku sportsku infrastrukturu. Predočeno mi je da bi kružna staza od 200 metara u Tehničkoj školi zaokružila celinu. Mi smo tamo već uložili značajna sredstva, a sa tim novim projektom deca koja treniraju u AK “Ruma” i koji izrastaju u vrhunske sportiste, imaće korektne uslove za treniranje i napredovanje”, izjavio je predsednik Mančić.

Zahvaljujući rezultatu na Prvenstvu Balkana Jovana Gnjatović je već izborila plasman i za Svetsko i za Evropsko prvenstvo u konkurenciji juniorki.

“Bila sam mnogo srećna, nisam iskreno očekivala zato što sam imala dosta problema u toku treniranja. Znači mi mnogo podrška i sve reči hvale koje sam dobila. Mene sada očekuju prvo državna prvenstva, zatim ponovo Balkansko, a zatim Evropsko u Estoniji i Svetsko u Keniji. Nastaviću da treniram i jače nego pre. Treniram u dvorištu Tehničke škole, imam dobro skakalište, tu su i staze od 60 i 100 metara, fali nam kružna staza da možemo da radimo deonice. Za nova takmičenja ću trenirati dva puta dnevno, a uz dobru organizaciju, neće biti problema u školi, kao što nije bilo ni do sada”, kazala je Jovana.

Trener šampionke Balkana – Boško Pejkić ponosan je na Jovanin uspeh, ali i odnos lokalne samouprave i atletskog kluba – koji već decenijama stvara šampione.

“Ja moram istinu da kažem da AK “Ruma” nikada nije imao bolju saradnju sa lokalnom samoupravom, nego što je to u proteklih osam godina. Do ovog rezultata ne bi došlo da lokalna samouprava na čelu sa predsednikom, gospodinom Mančićem i njegovim saradnicima, Savezom sportova nije dala punu podršku klubu. Mene su zamolili takmičari, deca koja treniraju, njihovi roditelji da se u ime svih u klubu zahvalim lokalnoj samoupravi za sve što je učinila za AK “Ruma” , a učinila je najviše u poslednjih 40 godina i što se tiče infrastrukture, ali i podrške u radu”, ocenio je Pejkić.

Podsetimo, Odlukom o dodeli sredstava iz budžeta Opštine Ruma za programe i projekte iz oblasti sporta od značaja za Opštinu Ruma za 2021. godinu izdvojeno je 26.890.000 dinara, a deo sredstava je ostao neraspoređen.

Ukupan iznos za finansiranje termina sportskim klubovima u Sportskoj hali iznosi 3.999.830 dinara, a za projekat unapređenja sportske infrastrukture Opština Ruma je izdvojila 15 milina dinara. Taj tender će biti raspisan u aprilu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here