Naslovna Srem Pećinci Prikupljena rekordna količina ambalaže

Prikupljena rekordna količina ambalaže

PODELI

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci u saradnji sa udruženjem vodećih svetskih proizvođača sredstava za zaštitu bilja u Srbiji SECPA, ove godine je postigla rekordne rezultate u ovoj opštini.

Prema rečima Save Popovića, koordinatora SECPA, u svim naseljima pećinačke opštine se značajno povećao broj poljoprivrednika koji su uzeli učešća u akciji, tako da je ove godine prikupljeno 1.314 kilograma ambalažnog otpada, što je rekord u odnosu na prethodne godine.

Predsednica pećinačkog udruženja poljoprivrednika Marijana Panić kaže da je zadovoljna što vidi da se, iz godine u godinu, kod naših poljoprivrednika menja svest o značaju očuvanja zdrave životne sredine i što su ovoga puta u akciji prikupljanja amabalažnog otpada učestvovali poljoprivredni proizvođači iz 14 naselja pećinačke opštine.

„Ove godine su izostali samo poljoprivrednici iz Deča, ali ja verujem da će se naredne godine i oni uključiti u akciju. Jedan od razloga boljeg odziva nego prethodnih godina je i taj što smo ove godine za obaveštavanje poljoprivrednika o akciji imali na raspolaganju i SMS servis, koji je naše udruženje uvelo pre nekoliko meseci i čiji broj korisnika neprekidno raste. U ovom trenutku imamo preko 300 korisnika ovog servisa putem kojeg poljoprivredne proizvođače obaveštavamo o svim konkursima za podsticajna sredstva koja obezbeđuju republička i pokrajinska vlada, kao i o edukacijama i akcijama koje organizujemo“ – rekla je Panić i dodala da je sve što je potrebno da bi poljoprivrednik postao korisnik SMS servisa, to da svrati do prostorija Udruženja poljoprivrednih proizvođača, u Ulici Slobodana Bajića br 5 u Pećincima, i da ostavi svoje podatke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here