Naslovna Magazin Zdravlje Prikupljeno 36 jedinica krvi

Prikupljeno 36 jedinica krvi


Crveni krst Pećinci, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je juče dve akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji pećinačke opštine.

U akciji održanoj u Domu kulture u Šimanovcima krv je ponudilo 10 davalaca. Uspešno je krv dalo osam davalaca, od toga dve pripadnice lepšeg pola, a dva davaoca su odbijena iz medicinskih razloga.

U akciji održanoj u prostorijama Kulturnog centra u Pećincima krv je ponudilo 32 davalaca, ali je njih četvoro odbijeno iz medicinskih razloga, tako da je krv uspešno dalo 28 davalaca, među kojima 16 pripadnica lepšeg pola.

„Akcije su realizovane uz podršku Kulturnog centra Pećinci i Mesne zajednice Šimanovci, koji su nam ustupili prostorije i na čemu smo im zahvalni, a doprinos uspešnosti akcija dali su i volonteri Tehničke škole iz Pećinaca, kao i dugogodišnja volonterka Crvenog krsta Marina Rajić iz Prhova, koja je i dobrovoljni davalac krvi“ – izjavila je sekretarka pećinačkog Crvenog krsta Gordana Konjević i naglasila da su akcije sprovedene uz poštovanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja infekcije.

Prethodna vestGrađani Temerina izašli na ulice zbog smrada s farme svinja koja se uporno ne iseljava
Sledeća vestTokom vikenda 444 saobraćajna prekršaja u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here