Naslovna Dogadjaj Prikupljeno 40 jedinica krvi

Prikupljeno 40 jedinica krvi

PODELI
Foto: ilustracija

Crveni krst Pećinci u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je prekjuče dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, u Šimanovcima i Pećincima.

Na akciji u Šimanovcima, koja je održana u prostorijama Mesne zajednice, krv je ponudilo 18 davalaca. Njih 17 je uspešno dalo krv, dok je jedan davalac odbijen iz medicinskih razloga, a među davacima su bile i dve pripadnice lepšeg pola.

Akcija u Pećincima je održana u prostorijama Kulturnog centra. Prijavilo se 25 davalaca među kojima osam žena. Krv je uspešno dalo 23 davalaca, dok je dvoje odbijeno iz medicinskih razloga.

Ukupno je prikupljeno 40 jedinica krvi, a sekretar pećinačkog Crvenog krsta Gordana Konjević kaže da su zadovoljni odzivom, s obzirom da su akcije trajale po tri sata što je relativno kratko.

„Zahvalni smo na podršci Kulturnom centru Pećinci i Mesnoj zajednici Šimanovci koji su nam ustupili prostorije, a svakako moram da istaknem našeg volontera iz Šimanovaca Mihajla Masnikosu koji je aktivnim učešćem u organizovanju akcije u Šimanovcima dao značajan doprinos njenoj uspešnosti“ – izjavila je Konjević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here