Naslovna Dogadjaj Prikupljeno dve tone otpada

Prikupljeno dve tone otpada

PODELI
Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

U akciji prikupljanja iskorišćene ambalaže od sredstava za zaštitu bilja, koju već tradicionalno organizuju Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci i Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica, 18. juna je na teritoriji pećinačke opštine prikupljeno oko dve tone ambalažnog otpada. Po rečima Nemanje Aleksića iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača, odziv poljoprivrednika je bio relativno dobar, a najveće količine ambalaže su predala preduzeća „Luki“ i „Pet MB agrar“.

„Ambalaža od sredstava za zaštitu bilja se u našoj opštini prikuplja organizovano sedmu godinu zaredom i vidljivo je da kod naših poljoprivrednika sazreva svest o tome koliko je važno da ambalaža ne završi u kanalima po atarima, već da se organizovano prikupi i reciklira, jer na taj način čuvamo životnu sredinu od zagađenja i stvaramo bolje uslove za poljoprivrednu proizvodnju u budućnosti“ – izjavio je Aeksić.

On je ujedno najavio da će ove godine prvi put biti organizovane dve akcije prikupljanja ambalažnog otpada, a druga akcija se planira za septembar ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here