Naslovna Srbija Prilikom Putinove posete biće potpisan ugovor vredan 230 miliona evra

Prilikom Putinove posete biće potpisan ugovor vredan 230 miliona evra

PODELI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija 17. januara, prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina, sa Rusijom potpisati ugovor o saobraćaju vredan 230 miliona evra, koji se odnosi na radove na deonici pruge Stara Pazova – Novi Sad.
“Ovaj ugovor je vrlo važan, kao i poseta Putina, koja je i politički važna jer je bitno da Srbija sa SAD, Rusijom i Kinom ima dobre odnose. Previše smo mali da bismo birali sa kim hoćemo da saradjujemo”, kazala je ministarka za TV Prva.
Mihajlović je ocenila i da su Ruske železnice jedne od najboljih svetskih kompanija i da Srbija nije imala loših iskustava u saradnji sa njima.
Ona je istakla da će se nastaviti intenzivno ulaganje u železnice, podsetivši da je prošle godine završeno 77 kilometara pruga, kao i da je ostalo da se obnovi gotovo 200 kilometara Barske pruge.
Mihajlović je navela i da će se pružni prelazi u Srbiji, kojih ima oko 2.000, sredjivati po instrukcijama stručnjaka i da je za te namene obezbeđeno 13 miliona evra.
Ministarka saobraćaja je navela da se signalizacija na pružnim prelazima krade, a trošak Železnice Srbije zbog tih kradja je od 250 do 300 miliona dinara godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here