Naslovna Srbija Pripadnici Vojske besplatno u Beogradsku poslovnu školu

Pripadnici Vojske besplatno u Beogradsku poslovnu školu

PODELI

Ministarstvo odbrane i Beogradska poslovna škola potpisali su danas ugovor kojim se pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i članovima njihovih porodica omogućava besplatno školovanje u toj privatnoj visokoj strukovnoj školi.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao događaju, rekao je da potpisivanje ugovora o donaciji Beogradske poslovne škole Vojsci pokazuje da je Ministarstvo odbrane posvećeno poboljšanju standarda svojih pripadnika.

Ovime se omogućuje da deca svih naših pripadnika koja budu želela da se upišu u Beogradsku poslovnu školu, i koja prođu odgovarajuće testove, mogu besplatno da se upišu u tu cenjenu privatnu visoku strukovnu školu i svoje školovanje završe bez materijalnih opterećenja za njihove roditelje, rekao je Vulin, saopštava Ministarstvo odbrane.

To je način, smatra ministar, da se pokaže kako se brine o svakom pripadniku, o njihovom kvalitetu života, ali isto tako da se pokaže koliko i svi drugi u Srbiji, bez obzira na to da li su u javnom ili privatnom sektoru, poput Beogradske poslovne škole, “brinu i vole Vojsku i njene pripadnike”.

-Članovi porodica naših pripadnika sada znaju da mogu da odškoluju svoju decu potpuno besplatno, rekao je Vulin i dodao da će tako nastaviti da se radi i u Beogradu i u svim velikim i malim gradovima.

-To je naš način da pokažemo pripadnicima Vojske Srbije da to što su obukli uniformu i postali pripadnici vojske nije pogrešna odluka, da ih ljudi u Srbiji cene i poštuju, da ih vole i da su spremni da budu tu kad to Vojsci treba, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, to što su zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi donirali Vojsci, nije novac poreskih obveznika, niti iz budžeta, već njihov novac, zarađen kvalitetnim poslovanjem na tržištu.

To govori i o kvalitetu njihovog rada u obrazovanju generacija njihovih studenata, rekao je Vulin.

Direktor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović rekao je da svi zaposleni u njegovoj ustanovi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana zemlje.

Rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci, rekao je Đurović.

Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here