Naslovna Srem Ruma Privode se kraju radovi na pešačko – biciklističkoj stazi u industrijskoj zoni...

Privode se kraju radovi na pešačko – biciklističkoj stazi u industrijskoj zoni “Rumen”

PODELI

 

Opština Ruma započela je u 2018. godini tri kapitalna ulaganja u svoje industrijske/radne zone. Nakon projekta izgradnje i postavljanja javne rasvete u industrijskoj zoni „Rumska petlja“, vredne preko 45 miliona dinara, te za maj najavljenog početka radova na izgradnji prečistača otpadnih voda u industrijskoj zoni „Zapad“/“Rumen“ vrednog oko 100 miliona dinara, ove sedmice završavaju se i radovi na izgradnji pešačko-biciklističke staze u takođe u industrijskoj zoni „Zapad“.

Iako je za pešačko bisiklističku stazu izdvojeno daleko manje novca nego za rasvetu i prečistač, ovi radovi nisu ništa manje bitni, posebno sa aspekta bezbednosti u saobraćaju. Samo u ovoj industrijskoj zoni zaposleno je blizu 2.000 radnika, a veliki broj njih u proleće, leto i ranu jesen biciklom dolazi na posao. Načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić obišao je danas radove na pešačko-biciklističkoj stazi i naglasio da je ulaganje u industrijske zone jedan je od prioriteta lokalne samouprave.

„Ovim radovima smo odgovorili na jednu inicijativu ljudi koji rade ovoj industrijskoj zoni i njihovih poslodavaca. Pešačko – biciklistička staza podiće bezbednost u saobraćaju na jedan viši nivo i to nam je od izuzetne važnosti. Naredni korak će biti izgradnja i postavljanje javne rasvete u ovoj zoni, jer praktično od raskrsnice Dušan Jerković ulice i Industrijske ulice pa prema silosima i raskrsnici za Voganj mi nemamo rasvetu. Mi smo već konkurisali kod Ministarstva privrede za sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije i taj projekat će biti jedan od prioriteta u narednom periodu“, izjavio je načelnik Ljubišić.

Dužina pešačko – biciklističke staze u industrijskoj zoni „Zapad“ je 1,3 kilometara, a vrednost radova je nešto preko 8 miliona dinara bez PDV-a. Nakon asfaltiranja staze, u neposrednoj blizini silosa, preko kanala biće postavljen i mali montažni most.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here