Naslovna Vojvodina Privodi se kraju put između Opova i Debeljače

Privodi se kraju put između Opova i Debeljače

PODELI

OPOVO – Nakon četiri godine intenzivne izgradnje lokalnog puta koji spaja dve opštine – Opovo i Kovačicu, radovi se konačno privode kraju i pitanje je dana kada će saobraćaj biti pušten u promet.

Sam put dugačak je 12,6 kilometara, od kojih je 10 na teritoriji opštine Opovo, a investicija je vredna oko 880 miliona dinara i finansirana je kompletno preko Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Kada je reč o priključku te trase na put između Barande i Opova, njega je finansiralo JP „Putevi Srbije” u visini od 59 miliona dinara.

Osim udobnijeg života za meštane ovog kraja, najveća vrednost ovog puta je da su, praktično nadomak Beograda, uz put parcele pogodne za potencijalne investitore koji bi ulaganjem u nerazvijenu opštinu Opovo mogli ostvariti i veće subvencije.

Kada smo započeli izgradnju puta, nismo znali koliko je posao ambiciozan – kaže za „Dnevnik” predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

– Put se vodi kao lokalni, ali po svojim gabaritima, kvalitetu i širini ispunjava uslove da bude regionalni put. Imamo lep položaj kao opština, Beograd je od nas na 30 kilometara, a imamo i dobru vezu sa Pančevom, dodaje predsednik.

Budući da je na tom delu teritorije opštine Opovo sprovedena komasacija, put koji ih sad spaja sa Debeljačom je bez krivina, ali, ono što je još važnije, uz njega se nalaze parcele koje se mogu iskoristiti za potencijalnu industrijsku zonu.

Na tom delu imamo naše parcele koje su deo u građevinskom i deo u poljoprivrednom reonu, ali koje mogu da se prenamene – pojašnjava Markov.

– Svakako da su to površine interesantne za potencijalne investitore, a naša prednost je što smo nerazvijena opština i kod nas su potencijalne subvencije veće, ako postoji neko ko je zainteresovan za zapošljavanje, nabavku mašina i slično. Kada je reč o interesu opštine Kovačica, to je znatno kraći put do Beograda, jer će koristiti tu trasu preko Opova, dodaje on.

Ukoliko tehnički prijem, koji je u toku, prođe kako treba, moglo bi se očekivati da u najkraćem roku put između Debeljače i Barande – Opovo bude prohodan i znatno unapredi život u obe opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here