Naslovna Vojvodina Prodat “Biser”: Zapošljavao više od stotinu radnika; sunovrat krenuo 90-ih

Prodat “Biser”: Zapošljavao više od stotinu radnika; sunovrat krenuo 90-ih

PODELI
Ilustracija: Depositphotos, Kuzmafoto

Nepokretna imovina preduzeća “Biser” iz Kumana prodata je firmi “Knežev group” iz Bečeja, konstatovao je Privredni sud u Zrenjaninu.

“Knežev group” je za 43.968.861 dinar postao vlasnik zemljišta u građevinskom području, površine 16.322 kvadratna metra, i građevinskih objekata, odnosno zgrada hemijske industrije, od broja 1 do 3, i od broja 5 do 10. Toliko je i iznosila početna cena na javnom nadmetanju, koje je održano početkom ovog meseca, prenosi portal Zrenjaninski.

Privredni sud u Zrenjaninu je u rešenju konstatovao da je kupac u celosti isplatio kupoprodajnu cenu, i to iz dva dela. Sud je naložio Republičkom geodetskom zavodu, to jest Službi za katastar nepokretnosti u Novom Bečeju, da upiše prava svojine nad pomenutim nepokretnostima u korist pomenutog bečejskog preduzeća.

“Knežev group” doo, sa sedištem i proizvodnjom u Bečeju, predstavlja jednog od vodećih proizvođača autoprikolica sa svojim brendom “Knežev trailers”. U proizvodnoj hali na 2.000 kvadrata, ova firma projektuje, izrađuje i sklapa preko 50 različitih modela autoprikolica, raznih tipova i namena.

Sjaj “Bisera” iz Kumana počeo je da nestaje krajem devedesetih godina, a agonija je počela sa privatizacijom. Uz jedan neuspešan pokušaj reorganizacije, kroz unapred pripremljeni plan, “Biser” je zvanično u stečaju od 2017. godine. “Biser” je, dok nisu počeli problemi u poslovanju i vlasničkoj transformaciji, bio lider u izradi proizvoda za kućnu hemiju. Zapošljavao je više od stotinu radnika.

Za četiri godine, koliko stečaj traje, stečajna upravnica je uspela da u vlasništvo propale firme povrati nekretnine. One su njena najveća i jedina imovina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here