Naslovna Srbija Prodata Telenor banka

Prodata Telenor banka


PPF grupa danas je saopštila da je završila proces kupovine 100 odsto vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon što je dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije.

Navedeno je da je transakcija prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.
Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013, odnosno posle preuzimanja KBC banke u Srbiji. Ta banka je u septembru 2014. promenila ime u Telenor banka, a specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji.
 
Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora, trenutno ima više od 400.000 klijenata i na kraju 2018. banka je upravljala aktivom vrednom 135 miliona evra.
PPF grupa investira u bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologiju, osiguranje, nekretnine i poljoprivredu. Prisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD-a i Azije, i na kraju juna prošle godine je raspolagala imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra.
Telenor grupa vodeća je telekomunikaciona kompanija u Skandinaviji i Aziji, sa više od 174 miliona korisnika i prodajom u prošloj godini od oko 13 milijardi dolara.
Prethodna vestMitrovica će se širiti ka Fruškoj gori?
Sledeća vestZa odbranu obale Save – 1,5 miliona evra

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here