Naslovna Srem Pećinci Proglašena vanredna situacija u opštini Pećinci

Proglašena vanredna situacija u opštini Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci je na današnjem zasedanju doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji pećinačke opštine, zbog naglog povećanja broja zaraženih korona virusom.

U poslednjih 24 časa u opštini Pećinci je potvrđeno još 13 slučajeva infekcije korona virusom, a ukupan broj aktivnih slučajeva popeo se na 73.

Kako je saopšteno na današnjem zasedanju Štaba, od utorka, 24. novembra, na snagu stupaju nove protivepidemijske mere, koje je usvojila Vlada Republike Srbije:

  • Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.
  • Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuLjudski kontakti.
  • Zabrana svih javnih okupLjanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m² po osobi).
  • Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.
  • Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.
  • Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here