Naslovna Vreme Prognoza za petak – kišovito, uz pojačanu košavu, temperatura do 13 stepeni

Prognoza za petak – kišovito, uz pojačanu košavu, temperatura do 13 stepeni

PODELI
Foto: atvbl.com

Sutra se u Srbiji može očekivati kišovito vreme, a prve kapi kiše pašće ujutru na zapadu i jugozapadu zemlje, a od podneva će se proširiti i na ostatak.

Košava će se pojačati i neće biti mraza. Minimalna temperatura biće od dva do sedam stepeni, a maksimalna dnevna od 10 do 13. Hladnije će biti jedino u Negotinskoj krajini. U Beogradu će biti 11 stepeni.

Ciklon iz Jadranskog mora sve više jača i širi svoj uticaj na kontinent. Padavine su zahvatile južne delove regiona i postepeno napreduju ka Srbiji.

Prve kapi kiše očekuju se ujutru i to prvo na zapadu i jugozapadu zemlje, a potom, od sredine dana, kišovito će biti i u ostalim delovima.

Usled približavanja ciklona, košava će sve više jačati, što će uz oblačno nebo noćas usloviti prijatne temperature. Neće biti mraza, minimalne temperature će se kretati od 2 do 7 stepeni.

Južni vetrovi će u danima vikenda još više ojačati i podići temperaturu ponegde i do prolećnih 18 stepeni. Subota i nedelja će proteći uz prijatno, toplo, vetrovito, ponegde i kišovito vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here