Naslovna Poljoprivreda Proizvođači paradajza zadovoljni proizvodnom godinom

Proizvođači paradajza zadovoljni proizvodnom godinom

PODELI

Sezona je pripreme zimnice. Proizvodnjom konzumnog, ali i paradajza za preradu ceđenjem, bavi se ne mali broj poljoprivrednih gazdinstava u opštini Irig. Milan Ninković, proizvođač paradajza iz Iriga kaže da je zadovoljan proizvodnom godinom.

Poljoprivredno gazdinstvo Milana Ninkovića iz Iriga zasnovalo je proizvodnju pardajza na jednom jutru sortama pogodnim za konzum ali i za potrebe prerade, ceđenjem. Po oceni tog proizvođača u proizvodnji paradajza ima razloga za zadovoljstvo.

“Zadovoljan sam proizvodnjom paradajza, uspeo sam da obavim zaštitu od bolesti, kvalitet je dobar. Uspevam sve da prodam, dobar je kvalitet. Cena konzumnog paradajza je od 50 do 70 dinara za kilogram, a ceđeni sok prodajem za 60 dinara”, kaže Ninković.

Stalne mušterije dolaze po ceđeni sok od paradajza jer sezona je pripreme zimnice. Među njima je i Vanja Tadić iz Jaska.

“Stalno dolazim kod Milana da kupujem ceđeni sok od paradajza. Kvalitet je dobar. Kupujem gotov sok jer nemam vremena za pripremu a cena litre je povoljna”, navodi Tadić.

A na poljoprivrednom gazdinstvu Ninković ništa ne baca od otpadaka paradajza prilikom ceđenja jer ostatke tog  povrća koristi za dohranu u uzgoju svinja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here