Naslovna Srem Šid Projekat izgradnje obilaznog puta oko Šida

Projekat izgradnje obilaznog puta oko Šida

PODELI

Opština Šid je započela pripremne aktivnosti vezane za izgradnju obilaznog puta oko Šida.

Investitor radova je Opština Šid, a projekat će biti realizovan u saradnji sa suinvestitorima, JP “Putevi Srbije” i Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Izgradnja obilaznice rešila bi problem intenzivnog tranzitnog saobraćaja teških kamiona kroz Šid na način da se vozila sa graničnih prelaza usmere na autoput E-70.

U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije, koju radi „Šidprojekt“, za Projekat pojačanog održavanja državnog puta kroz Šid i za Projekat izgradnje obilaznog puta oko Šida. Oba projekta prezentovana su na sastanku koji je inicirala Opština Šid, a kojem su prisustvovali predstavnici projektanata te relevantnih preduzeća u cilju informisanja o daljim aktivnostima i usaglašavanjima, s obzirom da će ovi opsežni projekti na određenim deonicama zahtevati izmeštanje instalacija pored kolovoza.

Obilazna saobraćajnica oko Šida bila bi veza državnog puta IIA broj 120 i državnog puta IIA 121, kojim se saobraćaj usmerava sa graničnih prelaza na autoput E-70. Njenom izgradnjom bitno bi se rasteretili državni i opštinski putevi od intenzivnog teškog teretnog saobraćaja. Istovremeno povećala bi se bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here