Naslovna Srem Ruma Projekat “Sa robotom na TI”

Projekat “Sa robotom na TI”

PODELI
Foto: Opština Ruma

Predstavnici projektnih timova partnerskih organizacija i koordinatora na projektu “Sa robotom na TI” realizovali su drugi transnacionalni sastanak u slovenačkom gradu Sezani.

Dvodnevnom sastanku su prisustvovali i Vesna Ilić, direktorka Srednje tehničke škole “Milenko Brzak Uča” Ruma i koordinator projekta Vladimir Lalošević, direktor kompanije Centar novih tehnologija.

Partneri su upoznati sa rezultatima evaluacija nakon prvog TPM (sastanka profesora i koordinatora) i LTTA (obuke đaka i profesora). Diskutovano je o tome i zaključak je da je prenošenje znanja, što je najvazniji faktor čitavog projekta, dobro ocenjen.

Stručni deo tima se dogovorio za naredni LTTA u Portugalu. Pažljivo je razmatran programski jezik koji je najprikladnije koristiti kako bi svi učenici koji budu prisustvovali obuci mogli savladati osnovni deo pomeranja robotske ruke.

Materijal koji je nastao na prvom LTTA u Rumi, preveden je na slovenački i portugalski jezik. Tim zadužen za dizajniranje priručnika će u narednom periodu kompletirati prvu obuku na sva 4 jezika (engleski, srpski, slovenački i potugalski). Isti princip je dogovoren i za naredni trening.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here