Naslovna Srem Inđija Promocija kulturno-istorijskih vrednosti i prirodnog nasleđa prioritet Inđije

Promocija kulturno-istorijskih vrednosti i prirodnog nasleđa prioritet Inđije

Foto: Hooloovoo

INĐIJA – Promocija kulturno-istorijskih vrednosti, kao i prirodnog nasleđa Opštine Inđija ostaće prioritet u razvoju turističke delatnosti u ovoj sremskoj opštini, zaključeno je na današnjoj radionici koju su pripremili predstavnici Turističke organizacije Opštine Inđija.

Inđija je zahvaljujući svom ubrzanom razvoju prerasla u moderno uređenu sredinu. Zbog svoje specifične konfiguracije terena, ali i bogatog kulturnog života, Inđija predstavlja mesto koje privlači sve veći broj posetilaca iz zemlje i inostranstva. Razvoj turizma usko je povezan sa razvojem infrastrukture, što je u ovoj opštini vidljivo poslednjih godina.

O budućem akcionom planu opštine Inđija razgovarali su predstavnici turističke organizacije, vinari čije su vinarije predstavljaju biser ovog kraja i kojih na teritoriji Inđije ima čak 9, profesori predmeta iz oblasti ugostiteljstva i hotelirejstva i predstavnice Udrućenja žena čiji se specijaliteti predstavljaju na raznim manifestacijama koje ova opština organizuje tokom cele godine. Kroz zajedničke ideje razgovaralo se o viziji razvoja turizma ove opštine.

S obzirom na živopisnu ruralnu sredinu i činjenicu da Dunav kroz teritoriju opštine Inđija protiče u dužini od 27 km , razvoj nautičkog turizma samo je jedan deo buduće strategije kojim će se voditi razvoja turizma u ovoj opštini. Veći broj posetilaca iz zemlje i inostranstva.

IZVORrtv
Prethodna vestTri boda za Pećinčane na Suvači
Sledeća vestPećinčani sutra dočekuju Budućnost

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here