Naslovna Srem Inđija Promocija rada Omladinskog saveza udruženja OPENS u Inđiji

Promocija rada Omladinskog saveza udruženja OPENS u Inđiji

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

INĐIJA – Na inicijativu Centra za socijalni rad “Dunav, Poslovno obrazovnog centra i Agencije za IT, GISi komunikacije iz Inđije u zgradi opštine, održana je promocija rada Omladinskog saveza udruženja OPENS iz Novog Sada.

Do ove saradnje je došlo kada su inicijatori pre desetak dana boravili u prostorijama OPENS-a i izrazili želju da se po njuhovom modelu izgradi jedan Omladinski centar i u Inđiji. Ideja je da centar bude smešten u prostorijama Poslovno obrazovnog centra u Inđiji i da se po modelu OPENS-a organizuje rad u tom centru.

– “Briga o našim najmlađim sugrađanima je deo socijalne zaštite. Ovo je jedna zajednička akcija više aktera na prezentaciju rada Omladinskog saveza udruženja i njihovog rada sa mladima. Danas smo dobili značajne informacije i prezentaciju modela kako se može jedan prostor oplemeniti, kako se mogu uvezati sadržaji koji su prilagođeni mladima. Naša ciljna grupa su mladi, mi treba svim snagama da se potrudimo da im osmislimo sadržaje. Inicijalna kapsula nam je bila podatak da u poslednje vreme imamo sve veći broj prijava povećanja samopovređivanja kod mlade populacije, tako da je drugi deo panel dikusije koji je posvećen mentalnom zdravlju mladih ljudi od izuzetnog značaja i mi svi zajedno kao jedna odgovorna zajednica moramo se posvetiti rešavanju tog problema i pronaći načina i mogućnosti da iskoristimo prostor, da ga upotpunimo sadržajima i pretvorimo u omladinski centar za naše mlade sugrađane” – rekla je u izjavi za medije Željka Godić  Avramović, direktorica Centra za socijalni rad “Dunav” u Inđiji.

Sastanku su prisustvoavali predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih preduzeća, direktori škola, prosvetni radnici i predstavnici Crvenog krsta iz Inđije.

U toku rada izvršena je prezentacija modela standardizacije rada prostora za mlade u Srbiji i mogućnost pokretanja omladinskih prostora u partnerstvu sa jediicama loklane samouprave.

U drugom delu panela izvršena je projekcija dokumentarnog filma o mentalnom zdravlju mladih “Povezivanje tačkica” nakon čega je izvršena diskusija. 

Ovaj događaj je početak razvijanja ideje o mogućnost uspostavljanja omladinskog centra i pokretanje programa za mlade i na teritoriji opštine Inđija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here